Donald Trump szerint a kriptók jelenthetik a megoldást a 35 billió dolláros amerikai államadósságra

Donald Trump újabban, az elnökválasztási verseny közepette, azzal állt elő, hogy a kriptók révén orvosolható lenne az amerikai államadósság problémája. Úgy véli, hogy a tetemes összeget, amely 35 billió dollárra rúg, a BTC által rövid időn belül visszafizethető lenne. Kamala Harris is ígéretet tett a „digitális eszközök” piacának fellendítésére, ezzel is próbálván jelezni a kriptovaluták iránti szimpátiáját.

A multimilliárdos üzletember a 2024-es elnökválasztási kampánya során több ízben is kifejezte rokonszenvét a kriptókkal, különösképp a bitcoinnal BTC Price BTC Price kapcsolatban. Nemrégiben, amikor a digitális eszközök jövőjéről kérdezték, Trump azt válaszolta, hogy szerinte „a kriptónak nagy jövője van”. Emellett felvetette azt is, hogy a 35 billió dolláros amerikai államadósság kifizetésére használná.

Trump valóban a kriptók pártján áll vagy mindez csak egy reklámfogás?

Trump mostanában meglehetősen gyakran beszélt pozitívan a kriptók zászlóshajójáról. Nemrég ő lett az első amerikai elnök, aki BTC tranzakciót hajtott végre, amikor az eszköz segítségével sajtburgert vásárolt a köztudottan bitcoin-barát New York-i PubKey bárban.

A volt elnök egy közelmúltbeli rendezvényen azt nyilatkozta, hogy „fényes jövő áll” a kriptók előtt és felvetette annak lehetőségét, hogy a BTC és egyéb kriptoeszközök segítségével fizessék ki a 35 billió dolláros államadósságot.

Ez egybevág Trump korábbi pozitív kijelentéseivel a bitcoint és a kriptókat illetőleg, eképp törekedve a digitális eszközökkel szimpatizáló szavazók meghódítására. Továbbá megígérte, hogy az Egyesült Államokat a „világ kriptoközpontjává” teszi majd, ha ismét megválasztják.

Eközben ellenfele, Kamala Harris egy New York-i adománygyűjtésen tette meg első kriptókkal kapcsolatos ígéretét. Kijelentette, hogy kormánya „ösztönözni fogja az olyan innovatív technológiákat, mint a mesterséges intelligencia és a digitális eszközök, miközben megvédi a fogyasztókat és a befektetőket”.

Bár Harris nem említette kifejezetten a bitcoint vagy a kriptovalutákat, kijelentése optimista hozzáállást sugall, hiszen ő is a kriptó párti szavazók voksáért verseng. Ez ugyanakkor ellentétben áll a korábbi állásfoglalásával a témát illetően.

Most, hogy mindkét elnökjelölt nyíltan beszél a bitcoinról és a kriptókkal kapcsolatos politikájáról, úgy tűnik, hogy ezek az eszközök szép lassan beszivárognak a mainstreambe is.