Mikor és hogyan válhat a világ leggazdagabb milliárdosaiból billiárdos?

Az Informa Connect Academy legújabb jelentése szerint 2027-re Elon Musk-ból válhat az első billiárdos a világon. No de mégis hogyan érheti el mindezt a forradalmi gondolkodású üzletember és kik követhetik majd a rangsorban?

Az alább látható grafikon, melyet Bruno Venditti készített a Visual Capitalist-nek, a Tesla vezérigazgatójának és más milliárdosoknak az előrevetített jövőjét szemlélteti a billió dolláros határ átlépésére vonatkozóan.

Voronoi Informa billiárdos

Az Informa kielemezte a Forbes által közölt 30 leggazdagabb magánszemély nettó vagyonával kapcsolatos 2017 és 2024 közötti adatokat. Ezek alapján kiszámította az átlagos éves növekedési rátájukat és megjósolta a vagyonuk várható alakulását a következő 30 évre, illetve azt is, hogy mikor válhatnak billiárdossá.

Musk mindenkit maga mögé utasít

242 milliárd dolláros nettó vagyonával és 100%-ot is meghaladó átlagos éves növekedési rátájával Elon Musk jó úton halad, hogy 2027-re az első billiárdos váljon belőle.

Az Informa szerint az Nvidia számítógépes chipgyártó cég közelmúltbeli fellendülése 2028-ra a cég vezérigazgatóját és társalapítóját, Jensen Huang-ot is billiárdossá teheti. Huang jelenlegi vagyona már most meghaladja a 100 milliárd dollárt és lehetséges, hogy ez az összeg alulbecsült.

Gautam Adani indiai milliárdos az előrejelzések szerint 2028-ra szintén a billiárdosok táborát erősíti majd. Jelenleg az Adani Group elnökeként tevékenykedik, amely többek között kikötőkben, repülőtereken, energiatermelésben és -átvitelben, valamint zöld energiában érdekelt.

Prajogo Pangestu, egy indonéz gumikereskedő fia szintén billiárdossá válhat 4 éven belül. Pangestu az 1970-es évek végén a fakitermelési szektorban tüsténkedett, ma pedig a Barito Pacific Group konglomerátum fejeként munkálkodik.

A jövőbeli billiárdosok listáján olyan ismerős nevek is szerepelnek, mint a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, a Microsoft korábbi vezérigazgatója, Steve Ballmer, valamint a Nike alapítója, Phil Knight.

Bernard Arnault francia üzletember az egyetlen európai a listán. Az LVMH globális luxuscég milliárdos elnök-vezérigazgatója több tucat luxusmárkát tud a fennhatósága alatt, ilyen például a Louis Vuitton, a Tiffany & Co. és a Sephora is. Emellett olyan vállalatokba is befektet, mint a Netflix és a ByteDance, a TikTok anyavállalata.

Ezeknél a sikersztoriknál már csak az lehet érdekesebb, hogy miként lett egy argentín pásztorból BTC milliárdos. Wences Casares története lenyűgöző és kifejezetten motiváló.