Öt korai Bitcoin bányásztárcát aktivizáltak 15 év után, 15 millió dollárt mozgattak át

Nagyjából 15 év inaktivitás után újra aktivizálták magukat a szunnyadó Bitcoin bányásztárcák, és 250 BTC-t mozgattak át, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 15 millió dollárt ér.

Szeptember 20-án a Lookonchain arról számolt be, hogy öt bányásztárca, amelyek mindegyike 2009-ben 50 bitcoint kapott blokkjutalomként, több mint egy évtized óta először mozgatott coinokat.

korai tárca
Az on-chain adatokból kiderült, hogy a tárcák 2009 elején kapták ezeket a bányászjutalmakat. Ez még az az időszak volt, amelyet a Bitcoin-rajongók gyakran Satoshi-korszakként emlegetnek. Mivel a Bitcoinnal jelenleg több mint 63 000 dolláron kereskednek, a bányászok elképesztő, több mint 1 000 000%-os nyereséget értek el ezen, amely akkoriban még csak néhány centet ért.

Kinek a tulajdonában vannak ezek a tárcák?

A régi tárcákból származó eszközök mozgása, különösen a Satoshi-korszakból, mindig kíváncsiságot kelt a kriptoközösségben. A „Satoshi-korszak” kifejezés arra az időszakra utal, amikor a Bitcoin megalkotója, Satoshi Nakamoto még aktív volt, és 2009 vége és 2011 között fórumokon keresztül kommunikált online.

Nakamoto 2009 januárjában bányászta ki az első blokkot. Tehát, figyelembe véve, hogy ezek a tárcák nem sokkal a Bitcoin elindítása után kapták a jutalmukat, valószínűleg olyan személyekhez tartoztak, akik részt vettek a Bitcoin korai időszakában.

A közösség egyes tagjai azt feltételezték, hogy ezek a korai tárcák Nakamotóhoz köthetők. Mivel azonban mind az öt tárca ugyanazon a napon mozgatott pénzt, több mint egy évtizedes hallgatás után, valószínűsíthető, hogy egy vagy több kapcsolódó félhez tartoznak.

Hány szunnyadó tárca maradt még?

elveszett tárcák

Egy Fortune által készített jelentés szerint 1,75 millió Bitcoin-tárca több mint egy évtizede inaktív. Sok ilyen tárca jelentős mennyiségű BTC-t tartalmaz. Ezeket akkor vásárolták, amikor az árfolyam még kétszámjegyű volt, és amelyek most milliókat érnek.

Ezekben a szunnyadó tárcákban körülbelül 1 798 681 Bitcoin van, amelyek értéke jelenleg több mint 120 milliárd dollár.

Az elmúlt években számos Satoshi-korabeli tárcát aktiváltak, és BTC-t utaltak át új címekre. Néhányan még kriptotőzsdékre is átvitték a coinokat. Ez arra utal, hogy a tulajdonosok közel egy évtizedes birtoklás után hatalmas nyereségre tettek szert.