Kisebb győzelmet könyvelhetett el a Consensys, de a MetaMask elleni harc folytatódik

A texasi szövetségi bíróság nemrég elutasította a Consensys által a SEC ellen benyújtott keresetet. A Consensys – az Ethereum ökoszisztéma egyik legfontosabb fejlesztő cége – azzal vádolta a SEC-et, hogy az Ether-t jogtalanul próbálja értékpapírként szabályozni. Bár a bíróság első körben elutasította a keresetet, az ügy korántsem zárult le.

Miért utasították el a keresetet?

A Consensys áprilisban pert indított a SEC ellen, miután egy Wells-értesítést kapott, amely figyelmeztette őket a MetaMask Ethereum-tárcájuk elleni vizsgálatra. A cég azzal érvelt, hogy az Ethereum nem tekinthető értékpapírnak. A bíróság azonban azzal utasította el a keresetet, hogy a SEC vizsgálata még nem hozott végleges döntést, ezért túl korai lenne jogi lépéseket tenni. Ez tehát nem a végső döntés, a jogi vita továbbra is folytatódik, és újabb fejlemények várhatók a közeljövőben.

Egy kis győzelem

Jó hírként szolgál, hogy a SEC befejezte az Ethereum 2.0-val kapcsolatos vizsgálatát, amelyet a Consensys és az Ethereum közössége egyértelmű győzelemként könyvelhet el. A szabályozó hatóság nem folytatta az Ethereum értékpapírként való besorolására vonatkozó terveit, ami nyugodtabb légkört teremtett a piacon és enyhítette a befektetők aggodalmait.

A MetaMask elleni per folytatódik

Az Ethereum ügy lezárása ellenére a Consensys számára a MetaMask Swap funkciója kapcsán folytatódik a harc. A SEC azt állítja, hogy a Consensys a Swap funkció segítségével be nem jegyzett értékpapírokat értékesít. A Consensys jelezte, hogy újabb elutasítási kérelmet nyújt be, így a jogi küzdelem továbbra is éles marad.

Kulcsfontosságú jövőbeli fejlemények

A jogi csatározás eredménye komoly hatással lehet a kriptoszektor szabályozására az Egyesült Államokban. A MetaMask-ügy végkimenetele akár precedenst is teremthet a decentralizált pénzügyi platformok jövőbeli szabályozásában.