Trump Bitcoinban fizetett kampánykörútja során New Yorkban

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke ismét a középpontba került, miután egy New York-i kampánymegállóján Bitcoinban fizetett egy kripto témájú bárban. Az esemény nemcsak Trump kriptovaluták iránti támogatását erősítette meg, hanem a közösség számára is „történelmi pillanat” lett. Trump smash burgert és diétás kólát vásárolt Bitcoin segítségével, amelyet iPhone-jával fizetett ki.

Történelmi kripto tranzakció

Az eset a PubKey nevű kripto témájú bárban történt, amely a kriptovaluta rajongók egyik kedvenc helye New Yorkban. Trump – aki korábban kritikus volt a kriptovalutákkal szemben – most már teljes mértékben elfogadta az iparágat, és egyre aktívabban részt vesz a közösségben. „Ez egy történelmi pillanat” – jelentette ki Trump, miután végrehajtotta a Bitcoin tranzakciót.

Mike Germano, a Bitcoin Magazine elnöke is elismerően nyilatkozott: „Most már ő is a mi közösségünk tagja”. A PubKey társalapítója, Andrew Newman szintén kiemelte az esemény fontosságát, és a Bitcoin történelmi mérföldkövének nevezte Trump lépését.

Kriptovaluták és Trump jövőképe

Trump korábban kritikusan viszonyult a Bitcoinhoz és a kriptovalutákhoz, de az utóbbi időben egyre inkább nyitott lett az iparág iránt. Részt vett különböző kriptokonferenciákon, és több millió dollárnyi kampányadományt is kapott kriptovalutákban. Ígérete szerint, ha újraválasztják, egy sokkal kedvezőbb szabályozói környezetet alakít ki a kriptovaluták számára.

Ezenkívül Trump tervei között szerepel, hogy az Egyesült Államokat a „kripto és Bitcoin világfővárosává” teszi. A kampányeseményen bejelentette, hogy ha újra hatalomra kerül, leállítja a központi banki digitális valuták (CBDC) fejlesztését, és létrehoz egy nemzeti Bitcoin tartalékot.

Kriptobarát politikai irányvonal

Trump kriptovaluták iránti támogatása jelentős visszhangot váltott ki a politikai és üzleti életben. Számos prominens személyiség, például Charles Hoskinson, az Ethereum társalapítója, kiemelte Trump erős pozícióját a kriptobarát politikai színtéren. Emellett Trump fiait is megemlítette, akik nagy szerepet játszottak abban, hogy közelebbről megismerkedjen a kriptovaluták világával, és támogatóbb álláspontot képviseljen a technológia iránt.