Játékpénz avagy búcsút mondhatunk a nyugdíjnak?

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa sikerkönyv szerzője, szerint a pénznyomtatás által előidézett infláció arra kényszeríti a baby boomereket, hogy még nyugdíjazás után is munkát keressenek.

Kiyosaki az X közösségi média platformon közzétett bejegyzésében azt állítja, hogy a baby boomerek már nem támaszkodhatnak kizárólag a nyugdíjra a mindennapi kiadásaik fedezését illetőleg, mivel az elmúlt években jelentősen emelkedtek az áruk és szolgáltatások árai.

Az amerikai üzletember úgy véli, hogy a helyzet arra készteti a nyugdíjas boomereket, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra.

Kiyosaki szerint a pénznyomtatás által tönkreteszik a gazdaságot

Kiyosaki arra próbál utalni, hogy a Fed a “hamis pénz” nyomtatásával váltotta ki az infláció növekedését. Véleménye szerint az amerikai jegybank pénznyomtatási tevékenysége a gazdagokat gazdagabbá teszi, míg a szegény és a középosztálybeli amerikaiak mindinkább szegényebbé válnak.

„A pénznyomtatás az olyan eszközök, mint az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedését okozza. Ezáltal az élelmiszerek, az üzemanyag és egyéb alapvető fogyasztási cikkek is drágulnak. Emiatt kell a boomereknek még nyugdíjas korukban is dolgozniuk. Sajnos a birtokukban lévő értéktárgyak és pénzeszközök vajmi kevés értékét képviselnek”, magyarázta Kiyosaki.

„Arra törekedj, hogy fiatal és gazdag nyugdíjas légy, aki pénzügyileg szabad….mert valódi vagyontárgyakat…. vagyis aranyat, ezüstöt és Bitcoint takarítottál meg”, folytatta elmélkedését.

Emellett arról is szót ejtett, hogy a BTC BTC Price BTC Price , az arany és az ezüst valósággal „fel fog robbanni”, ha a Fed csökkenti a kamatlábakat a szeptember 18-ra tervezett Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ülésén. A bestseller író szerint a Bitcoin és a nemesfémek profitálni fognak, mivel a „hamis pénz” képtelen lesz lépést tartani a piaci változásokkal.

„Olyan eszközökbe érdemes fektetni, mint az ingatlanok, az arany, az ezüst és a Bitcoin… Tényleg nem számít, hogy melyik a jobb alternatíva, az arany vagy a Bitcoin. Ez olyan lenne, mintha az emberek arról vitatkoznának, hogy melyik autó a jobb: a Ferrari vagy a Lamborghini?”, nyilatkozta.

Kiyosaki, aki rendíthetetlen Bitcoin hívő hírében áll, minden adandó alkalommal azt tanácsolja a lakosságnak, hogy vásároljanak annyi BTC-t, amennyit csak tudnak.