Google Cloud bemutatja új, Ethereum-kompatibilis Blockchain RPC szolgáltatását

A Google Cloud nemrégiben bejelentette legújabb Blockchain Remote Procedure Call (RPC) szolgáltatását, amely a fejlesztők számára nyújt egyszerűbb megoldást a blokklánc-adatokkal való interakcióhoz. Az új megoldás skálázható, olcsóbb és megbízhatóbb hozzáférést biztosít a blokkláncokhoz, különösen az Ethereum-alapú hálózatokon, így kiemelt figyelmet kap a kriptotechnológiai közösségben.

Miért fontos ez a lépés?

Az új Blockchain RPC szolgáltatás célja a fejlesztők életének megkönnyítése, mivel lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és hatékonyan lépjenek kapcsolatba a blokklánc-adatokkal. Az RPC egy kommunikációs protokoll, amely lehetővé teszi a programok számára, hogy távoli szervereken futó műveleteket hajtsanak végre. A Google Cloud megoldása rugalmas, így az induló vállalkozásoktól kezdve a nagyobb cégekig mindenki számára vonzó opció lehet.

Főbb funkciók

Ingyenes használat: A szolgáltatás egy ingyenes réteget kínál, amely akár 100 kérés/másodperc sebességgel működik, lehetővé téve a valós idejű, adatintenzív alkalmazások futtatását is.

Ethereum-kompatibilitás: Kezdetben a szolgáltatás kompatibilis az Ethereum mainnet és testnet hálózatokkal, követve a JSON-RPC szabványt, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára a könnyű integrációt.

Méretezhetőség és költséghatékonyság: Az új szolgáltatás kiemelkedően megbízható és skálázható, így a Google Cloud fontos szereplővé válhat a blokklánc-technológiákban.

A jövőbeli tervek és a bővítési lehetőségek

A Google tervei között szerepel, hogy a Blockchain RPC szolgáltatást más blokkláncokkal is kompatibilissé tegyék, tovább növelve a blokklánc-technológiák alkalmazását a világ különböző szektoraiban. A szolgáltatás jelenleg előzetes verzióban érhető el globálisan. Várhatóan további hálózatok támogatása is érkezik az elkövetkező évben.

A Google blokklánc iránti elkötelezettsége

Az elmúlt években a Google Cloud aktívan fejlesztette a blokkláncokhoz kapcsolódó eszközeit és szolgáltatásait. 2023-ban bemutatták a Blockchain Node Engine-t, amely egyszerűsíti a blokklánc-alkalmazások bevezetését. Emellett új, kriptovalutákkal kapcsolatos irányelveket is hoztak, amelyek tovább segítik a fejlesztők és cégek munkáját.

Összegzés

A Google Cloud új Blockchain RPC szolgáltatása jelentős előrelépés a decentralizált alkalmazások és blokklánc-ökoszisztéma számára. Az Ethereum-kompatibilis platform megbízható, költséghatékony és méretezhető megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy hatékonyabban dolgozzanak a decentralizált projektek fejlesztésén és futtatásán.