Feloldották a teljes Uniswap kínálatot, így változhat a token árfolyama

A Uniswap (UNI) jelentős mérföldkőhöz érkezett, mivel a kínálat 100%-a már teljesen fel van oldva.

A feloldás ellenére egy elemzés szerint az összesen 1 milliárd UNI token mindössze 25,83%-a (nagyjából 258,3 millió) van forgalomban jelenleg a piacon.

Ez leginkább annak köszönhető, hogy a kínálat nagy részét a közösségi kincstár, a csapattagok, a befektetők és a tanácsadók tartják, akiknek még fel kell oldaniuk a birtokuk jelentős részét.

Hosszú távú bizalmat mutatnak a befektetők

A teljes UNI-készlet 17%-át a likviditásszolgáltató által a korai felhasználóknak nyújtott staking-szolgáltatáson és airdropokon keresztül osztották szét. Ezek a tokenek már a piacra kerültek, és a forgalomban lévő kínálat részét képezik. A fennmaradó 83%-ot valójában a közösségi kincstár és a stakeholderek, köztük a csapat, a befektetők és a tanácsadók között osztották szét.

Eddig a közösségi kincstár a teljes 430 millió UNI-ját feloldotta, de csak körülbelül 30 millió UNI került a piacra. Hasonlóképpen, a csapat, a befektetők és a tanácsadók számára elkülönített 400 millió UNI teljes mértékben feloldásra került, de csak körülbelül 58,16 millió UNI-t adtak el.

Az UNI tokenek teljes feloldása ellenére a főbb érdekeltek részéről nem történt jelentős eladás. Az a döntés, hogy a kínálat nagy részét – több mint 700 millió UNI tokent – megtartják, a nagybefektetők erős tartási mentalitását jelzi. Ez segített megakadályozni a forgalomban lévő kínálat hirtelen növekedését, ami stabilizálhatja a piacot.

A korlátozott forgalom hatással lehet a jövőbeli piaci trendekre, különösen akkor, ha a nagy stakeholderek úgy döntenek, hogy több UNI tokent értékesítenek.

UNI-t halmozhatnak fel a nagyobb tulajdonosok

Az elmúlt hetekben az UNI-piac az IntoTheBlock adatai szerint be- és kiáramlást egyaránt tapasztalt. Szeptember 16-án 62 350 UNI nettó kiáramlása volt tapasztalható, ami azt jelzi, hogy több tokent vettek ki a tőzsdékről.

Ez azt jelentheti, hogy a tulajdonosok inkább arra készülnek, hogy hosszú távon tartsák az UNI-jukat, ahelyett, hogy rövid távon eladják.
Az elmúlt hét napban a nettó beáramlások 19,38%-kal nőttek, ami arra utal, hogy a nagy tulajdonosok felhalmozásba kezdtek, azonban az elmúlt 30 és 90 napban a nettó kiáramlás tendenciája figyelhető meg.

Uniswap kínálat feloldva

Az UNI árfolyama viszonylag stabil maradt, a cikk írásakor az elmúlt 24 órában 0,8%-os, az elmúlt egy hónapban pedig 6,7%-os emelkedést mutatott, ami arra utal, hogy a piac jól veszi ezeket a változásokat.

Bár a közelmúltbeli nettó beáramlások a potenciális felhalmozódás jeleit mutatják, a jövőben piaci volatilitás alakulhat ki, ha a nagy stakeholderek úgy döntenek, hogy nagyobb részt adnak el a részesedésükből.