Az USDC hamarosan elérhető lesz a Sui hálózaton

Az USDC-t kibocsátó Circle társalapítója és vezérigazgatója bejelentette, hogy a stabilcoin hamarosan elérhető lesz a Sui hálózaton.

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója bejelentette az USDC közelgő bevezetését a Sui hálózaton, amivel a stabilcoin támogatása 15 blokklánchálózaton túlra bővül. Allaire szeptember 17-én az X-en tette közzé újra a Sui hálózat nagykövetének bejelentését.

A 2023-ban indított Sui egy L1 blokklánc és okosszerződés platform, amelynek célja, hogy egyszerűsítse és javítsa az alkalmazások és funkciók létrehozását a Web3 ökoszisztémában. Modellje a Move programozási nyelven alapul, és lehetővé teszi a párhuzamos tranzakcióvégrehajtást.

“A natív UDSC és CCTP integrációja várhatóan növeli a Sui használhatóságát, biztonságát és interoperabilitását a felhasználók és fejlesztők számára” – olvasható a Sui Alapítvány által megosztott közleményben.

„Az USDC natív eszközként való elérhetősége a Sui hálózaton újabb fontos mérföldkövet jelent a Sui ökoszisztéma érlelésében” – mondta Adeniyi Abiodun, a Sui hálózatot fejlesztő Mysten Labs társalapítója és termékigazgatója. Hozzátette: „Az USDC világszínvonalú technológiájával kombinálva a natív USDC zökkenőmentes hozzáférést biztosít a Sui közösség számára a világ egyik legmegbízhatóbb digitális valutájához, és megszilárdítja a Sui iparági vezető pozícióját.”

A stabilcoin egy olyan kriptopénz-típus, amelyet úgy terveztek, hogy stabil értéket tartson fenn azáltal, hogy egy referenciaértékhez, például az amerikai dollárhoz kötik.

A digitális valutát a Circle és az amerikai Coinbase kriptotőzsde indította el 2018-ban, és azóta a világ egyik legnagyobb stabilcoinjává nőtte ki magát, a Tether után a második helyen áll.

usdc

Az Ethereum blokkláncon ERC-20 tokenként való debütálása után az USDC 15 blokklánchálózatra terjesztette ki natív támogatását, köztük az Algorand, Celo, Hedera, Polkadot, Solana és másokra.

Szeptember 15-én a Circle bejelentette, hogy tervezi az USDC kiterjesztését a Soneiumra, egy Ethereum layer-2 hálózatra, amelyet a Sony Block Solutions Labs fejlesztett ki, amely a japán technológiai konglomerátum, a Sony Group és a szingapúri székhelyű Startale Labs közös projektje.