Donald Trump kriptós projektje kudarccal indult

Donald Trump legújabb kriptovalutás vállalkozása – a World Liberty Financial – látványos kudarcot vallott, ahogyan azt sokan előre megjósolták. Az új projekt bejelentése a floridai Mar-a-Lago rezidencián zajlott egy élő közvetítésben, amelyet az X platformon (korábban Twitter) tartottak. Az eseményt Trump mellett Farokh Sarmad, a Rug Radio társalapítója vezette.

Az előzetes figyelmeztetések és a bukás előjelei

Már a bejelentést megelőző hetekben sokan kétkedéssel tekintettek a World Liberty Financial projektre. Szeptember elején Nic Carter több mint 170 000 nézettséget szerzett azzal a felhívásával, hogy Trump mondja le a projekt elindítását. A CoinDesk emellett kapcsolatot tárt fel a World Liberty csapata és egy korábban bukott kriptós projekt, a Dough Finance között.

A bejelentés lezajlása

Az esemény eleve furcsán indult. Trump és Farokh kezdetben nem is a kriptovalutákról beszélgettek, hanem Trump Mar-a-Lago golfpályáján történt merényletkísérletről. Amikor végre a kriptovalutákra terelődött a szó, Trump NFT-készletei voltak a téma, ám magáról a World Liberty Financial projektről alig esett említés.

A hallgatók száma gyorsan esni kezdett, különösen akkor, amikor Trump távozott a beszélgetésből, és családtagjai vették át a szót. Trump fia, Donald Jr. ugyan említette, hogy a projekt valamilyen módon ingatlanokkal kapcsolatos lesz, de konkrétumokat nem osztottak meg. A hallgatók száma drasztikusan csökkent, és végül 170 000-ről mindössze 47 000-re esett vissza.

A kudarc oka

A bejelentés után világossá vált, hogy a World Liberty Financial egyértelműen alulteljesített. Semmi konkrét információ nem hangzott el a projektről, és a Telegram csatornájukon sem osztottak meg részleteket. A piac és a szakértők előrejelzései beigazolódtak: Trump legújabb kriptós próbálkozása egy sikertelen indítással kezdődött.