Bennfentes kereskedelemmel vádolják a Binance-t a NEIRO bevezetése után

A Binance kétségkívül a világ legnagyobb forgalmával rendelkező kriptotőzsdéje. A platform több mint 400, jól megválogatott kriptovalutának biztosít kereskedési lehetőséget, a listázás pedig százezer dolláros nagyságrendbe kerül egy adott projektnek. Éppen ezért, ritka, hogy olyan projektnek a tokenje kerül ki a nyilvánosság elé, amivel bármilyen probléma lenne.

A kriptotőzsde most azonban egy olyan mémcoint listázott, aminek piaci kapitalizációja éppen, hogy elérte a 15 millió dollárt. A listázást követően azonban hatalmas árfolyamnövekedést tapasztalhattak a felhasználók. Az irreális mozgás következtében a tőzsdét bennfentes kereskedéssel vádolják.

A Binance listázza a NEIRO-t

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, nemrégiben listázta a mindössze 15 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkező NEIRO-t. A tőzsde előszeretettel teremti meg a lehetőséget a legnépszerűbb mémcoinokkal való kereskedésnek, ugyanakkor a „the first NEIRO on Ethereum” helyzete nem ilyen egyszerű.

A kriptotőzsde miután listázta a NEIRO-t, a 15 millió dolláros projekt értéke több mint 1000%-kal nőtt meg és 178 millió dollárra emelkedett. Mindeközben a „Neiro Ethereum”, egy másik kutyás tematikájú mémcoin értéke 125 millió dollárról 79 millió dollárra csökkent. A token tulajdonosai rendkívül ingerültek lettek, miután a félreértés következtében tokenjük 37%-kal értékelődött le.

A Neiro-mémcoinok eredete

Az eredeti projekt a „Neiro Ethereum” nevet viseli, ami az események előtt 120 millió dolláros piaci értéket képviselt. A projektet eredetileg Atsuko Sato indította el, aki arról vált híressé, hogy a Dogecoin-t inspiráló, néhai Kabosu gazdája volt. Sato új kutyája, Neiro, pedig most számos mémcoin-projektet ihletett meg.

Míg Sato megerősítette, hogy nincs „hivatalos NEIRO token”, a kereskedők harcba indultak egymás ellen, hogy eldöntsék, melyik Neiro-tematikájú mémcoin legyen a piacvezető. A kriptovaluták esetében íratlan szabály, hogy a legmagasabb értékű projekt lesz a hivatalos mémcoin.

Ellentmondásos történet

Kabosu halálát követően Neiro vált a kriptovaluta-közösség első számú házi kedvencévé. A Dogecoin nem hivatalos utódjaként leindított Neiro versenyek és viták közepette a Solanán jelent meg először. A piacvezető Neiro-projekt értéke közel 80 millió dollár volt, miközben az Ethereumon elindított verzió értéke a 15 millió dollárt sem érte el.

A NEIRO piaci kapitalizációja a Binance listázását követően, forrás: CoinMarketCap

A Binance listázását követően az Ethereum-alapú Neiro átvette az uralmat, a projekt értéke pedig megközelítette a 300 millió dolláros piaci kapitalizációt. A jelenleg 15. legnagyobb kereskedési volumennel rendelkező projektnek hála a Binance-t bennfentes kereskedelemmel és korrupcióval vádolják. Leonidas, az Ord.io alapítója így nyilatkozott:

„A Binance csapata visszaél azzal a hatalommal, amit a kriptovaluta-közösség adott nekik. Egy 15 millió dolláros piaci kapitalizációjú projekt bevezetése pofon minden organikusan működő mémcoin-közösség számára, mivel nem lehet felvenni a versenyt a tőzsdei volumennel.”

Míg a NEIRO on ETH egyértelmű piacvezetője lett a Sato kedvence által ihletett mémcoinoknak, az X-en olyan pletykák jelentek meg, miszerint a projekt mögött véleményvezérek és a kriptovaluta-világ rosszakarói állnak. Érdekesség, hogy nem a Neiro az első eset, hogy a Binance-t meggondolatlan projektek listázásával vádolják. A Catizen és a Hamster Kombat esetében is felmerültek azok a vádak, miszerint a listázás „nem méltó” egy Binance-szintű tőzsdéhez.