Stratégiai partnerségre lép a Circle és a Sony

Stratégiai partnerségre lépett a Circle stabilcoin-kibocsátó a Sony Group blokkláncokkal foglalkozó leányvállalatával, hogy az USDC legyen az elsődleges tranzakciós token a Sony új layer-2 blokkláncán, a Soneiumon.

Az együttműködés során integrálják a Bridged USDC szabványt, amely natív USDC helyettesítőként működik az Ethereumon. A Soneium ezzel lehetővé teszi felhasználói számára a zökkenőmentes, biztonságos és határokon átnyúló tranzakciókat, miközben elősegíti a decentralizált technológiára épülő globális gazdaság elterjedését.

„Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk, amely megalapozza a Web3 tér új kreatív korszakát” – áll a Circle bejelentésében.

A Soneium egy nyilvános Ethereum layer-2 blokklánc, amelyet a Sony Block Solutions Lab fejlesztett ki. Célja, hogy a Sony szórakoztatóiparban és játékiparban szerzett szakértelmét felhasználva gyakorlati alkalmazásokat hozzon létre a blokkláncok világában.

Kapcsolódó: Elindult a Sony blokkláncának teszthálózata

A Sony Block Solutions Labs elnöke, Jun Watanabe szerint a partnerség „tökéletesen összhangban van a digitális ökoszisztéma hatékonyabbá tételével”. Ami a Circle oldalát illeti, Jeremy Allaire, a vállalat vezérigazgatója megjegyezte, hogy az együttműködés „jelentős előrelépést jelent a vállalat küldetése szempontjából”, hiszen annak fő fókusza a stabilcoinok és a blokklánc technológia elterjesztésre.

A Soneium és a Circle határozott léptekkel halad előre

Szeptember elején a Samsung befektetési részlege, a Samsung Next is bejelentette, hogy beruházást hajt végre a Startale Labs web3-as cégbe, amely a Sony-val közösen dolgozik a Soneium fejlesztéséért. Emellett a Soneium partnerséget kötött az Astar, az Alchemy, a Chainlink, az Optimism és a The Graph cégekkel is.

A Circle a világ második legnagyobb stabilcoinja, az USDC kibocsájtója. A technológiai vállalat idén augusztusban elindította az euró fedezetű stabilcoinját, az EURC-t a Base mainnet-en. Az EURC megjelenése jelentős lépés lehet a hagyományos pénzügyi rendszer modernizációjában. Az euró blokkláncra történő bevezetésével a Circle célja egy új globális on-chain gazdaság előmozdítása. Dante Disparte, a cég stratégiai igazgatója és globális szabályozási vezetője biztos abban, hogy a stabilcoinok lesznek a jövő internetének a pénze”. Mind az EURC, mind pedig az USDC megfelel az Európai Unió MiCA rendeletének, így megbízható választás lehet az EU szabályozási keretein belül működő vállalkozások számára.