Megváltozott a Catizen airdropja, dühösek a Telegram-játék felhasználói

Felháborodást váltott ki a kriptovaluta-közösségből a népszerű Telegram-játék, a Catizen, mögött álló csapat döntése. A korábban beharangozott allokációhoz képest jóval kisebb airdropra számíthatnak a felhasználók a szeptember 20-i tokenbevezetéskor.

A játék mögött álló Pluto Studio a hétvégén kihirdette a CATI tokenek várható allokációját, ugyanakkor sok játékos a nyilvános közösségi média platformokon fejezte ki csalódottságát, mivel részesedésük alacsonyabb volt a korábban beharangozotthoz képest.

Itt a Catizen, egy újabb Telegram-játék

Hihetetlen népszerűségnek örvendenek a Telegram minijátékai. Az alkalmazás az utóbbi hetekben több, százmilliós játékosbázissal rendelkező applikációt indított el, köztük a Hamster Kombatot és a Catizent is. A Web3 játékok a Telegram chat alkalmazásán belül érhetők el, a felhasználók pedig játszva kereshetnek valódi pénzt.

A Catizen hasonlóan néhány korábbi böngészős játékhoz, egy virtuális teret teremt, ahol macskákat nevelhetnek a játékosok, az elvégzett feladatokért cserébe pedig vKITTY játékvalutákat lehet szerezni. A játék a Toncoin blokkláncán, a The Open Network-ön fut, a megszerzett játékpénzt pedig többek között CATI tokenné lehet váltani.

A Catizen azonban ennél többre törekszik. A projekt mögött álló Pluto Studio tervei szerint hamarosan televíziós sorozatokkal, e-kereskedelmi platformmal és egy Steamhez hasonló játékelosztó platformmal jelentkeznek majd. A stúdió közleménye szerint mindez a Telegramon belül lesz majd elérhető, ami hatalmas lépés a korábban megszokott ökoszisztémákhoz képest.

Felháborodás a CATI airdrop kapcsán

A Pluto Studio szombaton tette közzé, hogy a játékosok mekkora CATI aidropra számíthatnak a szeptember 20-i bevezetéskor. Sok játékos azonnali csalódottságát fejezte ki többek között az X-en vagy a Reddit-en, amiért a jutalom alacsonyabb, mint azt korábban közölték.

A stúdió elismerte, hogy olyan kritériumokat változtattak meg, amelyek korábban nem voltak nyilvánosak. Így adódott, hogy az összesen 1 milliárd tokenből álló CATI-ból 305 millió token kerül szétosztásra pénteken. A játékkal jelenleg 36 millióan játszanak aktívan, a médiabejegyzések szerint azonban a legjobb tízezerben szereplők is csak 39 CATI-ban részesülnek, ami százmillió dolláros piaci kapitalizációval számolva is csak 3,9 dollár.

A Pluto korábbi bejelentésétől eltérően a tokenkészlet 43%-a helyett csupán 30% körül kerül majd a játékosközösséghez, ez pedig jogosan vet fel kérdéseket a játékosokban. A változtatás hátterében több mint valószínű, hogy a Binance-ügyfelek megjelenése áll, akik a Launchpoolon keresztül juthatnak hozzá a CATI tokenekhez.

A Binance Launchpad szerepe

Korábban beszámoltunk arról, hogy a BSC és a Binance milyen hálózati aktivitásnövekedésen ment keresztül. Ennek hátterében többek között a Binance Launchpad és az ott elindítani kívánt projektek állnak.

A világ negyedik legnagyobb hálózatán olyan protokollok futnak, mint a PancakeSwap vagy a Venus Protocol, ugyanakkor a keresleti növekedést első sorban az olyan, még el nem indult projektek okozhatják, mint a Hamster Kombat vagy a Catizen.

A Pluto közlése szerint a teljes kínálat 9%-a, vagyis 90 millió token, a Binance ügyfeleihez kerül majd a token elindítását követően. A Binance felhasználói FDUSD vagy BNB lekötéséért cserébe részesülhetnek majd a CATI tokenből.

A Catizen csapata korábban a vKITTY játékpénzek arányában kívánta végrehajtani az airdropot, ugyanakkor a fejlesztőcsapat szerint azért kellett megváltoztatni a kritériumokat, mert számos fiók botokat és szkripteket használt a farmoláshoz, ami egyenlőtlen elosztáshoz vezethetett volna. A legújabb frissítés szerint a láncon belüli interakciók és az aktivitás lesznek döntők az elosztásban.