Az egyik legnagyobb Ethereum tulajdonos 43 millió dollárt vesztett

A kriptoszektor a volatilitásáról és a magas kockázatú kereskedésről ismert, ami még a nagyon tapasztalt kriptokereskedők számára is savanyúvá válhat, ha nem kezelik megfelelően. Az egyik ilyen tanulópélda James Fickel kriptomilliomos esete, aki az Ethereumra tett merész fogadása miatt elképesztő veszteségeket szenvedett el. Az adatok azt mutatják, hogy Fickel január 10-e óta jelentős összeget, több mint 43 millió dollárt veszített. Továbbá Fickelnek az Ethereum kereskedéséből származó adóssága 132 millió dollárra emelkedett.

A tét: az Ethereumra tett merész lépés

Fickel gondjai januárban kezdődtek, amikor nagy kockázatú kereskedést kötött arra, hogy az Ethereum 2024-ben felül fogja múlni a Bitcoin teljesítményét. Hogy végrehajtsa és profitáljon ebből a stratégiából, 172 millió dollár értékben vett fel masszív hitelt Wrapped Bitcoin (WBTC) eszközben az Aave-től, egy decentralizált kriptohitelezési platformtól. Ezzel a kölcsönnel Fickel összesen 56 445 ETH-t vásárolt 0,05424 BTC/ETH árfolyamon, bízva abban, hogy az Ethereum a Bitcoinhoz képest felértékelődik.

ETH_BTC

ETH-BTC kereskedési pár árfolyama

Sajnálatos módon Fickel számára, 2024 nem volt jó év az Ethereum szempontjából a Bitcoinhoz képest. A BTC-nek csodálatos éve volt a spot Bitcoin ETF-ek elindítása óta az Egyesült Államokban. Bár a Spot Ethereum ETF-ek is megjelentek az amerikai piacon, a beáramlások tekintetében nehezen tudtak lépést tartani a Bitcoin ETF-ekkel.

A Tradingview adatai szerint az ETH/BTC pár január 11. óta több mint 34%-kal esett, és az elemzések további csökkenésre utalnak. Az Ethereum árfolyamnövekedésének ez a lemaradása kezdte csökkenteni Fickel pozícióját, mivel ETH-állományának értéke elkezdett fogyni.

Augusztus 7-re Fickel számára világossá vált, hogy a stratégia valószínűleg nem fog kifizetődni. Azóta 12 millió dollár értékű USDC-t költött 211 WBTC megvásárlására, és további 16 000 ETH-t cserélt további 671 WBTC-re, hogy visszafizesse az Aave-nél fennálló adósságának egy részét.

Jelenleg Fickel még mindig tartozik 2196 WBTC-vel, amit vissza kell fizetnie az Aave-nek, ami körülbelül 132 millió dollárnyi adósságot jelent. A Lookonchain on-chain adatai szerint James Fickel az év eleje óta körülbelül 18 000 ETH-t veszített, ami körülbelül 43,7 millió dollár értéknek felel meg.

Felemelkedés a legnagyobbak közé

James Fickel az Ethereum legnagyobb egyéni tulajdonosai közé tartozik 400 millió dollárt meghaladó nettó vagyonával. A kriptopiacon elért sikerei az Ethereum korai időszakára vezethetők vissza. Ekkor állítólag 400 000 dollár értékben vásárolt ETH-t mindössze 0,80 dollárért érménként, ami megalapozta jelentős vagyonát.

A cikk írásakor az Ethereummal 2415 dollárral, míg a Bitcoinnal 60 100 dolláron kereskednek. Annak ellenére, hogy mindkét kriptovaluta nyereséget mutatott az elmúlt héten, a Bitcoin továbbra is túlszárnyalja az Ethereumot 10,2%-os emelkedésével, szemben az Ethereum csupán 5,1%-os emelkedésével.