Rekord aktivitásról számolt be az egyik legnagyobb Layer 1-es blokklánc

A népszerű Layer 1-es blokklánc, az Aptos a növekedés jeleit mutatja, miközben a nagyobb kriptovaluták árfolyama még mindig nem indult meg jelentősebben.

Az Aptos a múlt hónapban 5,4 millió aktív havi címet regisztrált, ami még néhány nagyobb blokklánccal is vetekszik. A platform a múlt hónapban 578 millió felhasználói tranzakcióval is csúcsot döntött, ami arra utal, hogy a projekt egyre népszerűbb a felhasználók körében.

Eközben az APT token ellenállónak bizonyult: az elmúlt 12 hónapban több mint 16%-os emelkedést mutatott – ez nem kis teljesítmény egy olyan piacon, ami az elmúlt 1 évben igencsak volatilisnek mondható.

Aptos rekord aktivitás

Valódi növekedésről, vagy csak átmeneti hype-ról van szó?

Bár az előbb említett számok egy virágzó ökoszisztéma képét festik, fontos, hogy a blokklánc adatait egészséges szkepticizmussal közelítsük meg. Ugyanis a bot-tevékenység vagy az airdropok néha megemelhetik a tranzakciószámot és az aktív címek számát.

A tranzakciók magas száma nem feltétlenül mutat jelentős kereskedelmi tevékenységet. A promóciós tevékenységek és a tokenosztások átmeneti aktivitási csúcsokat okozhatnak, így mindig érdemes nyomon követni, hogy az aktivitás folytatódik-e az airdrop után, vagy pedig egy idő után lecsökken a megszokott szintre. A gyors növekedés izgalmas lehet, de a fenntartható ökoszisztémáknak egyensúlyt kell teremteniük az új felhasználók és a megtartott, elkötelezett résztvevők között.

Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy bár sok mindenre következtethetünk a számokból, egy blokklánc sikerének igazi mércéje az, hogy képes-e valós problémákat megoldani, elősegíteni az innovációt és fenntartható ökoszisztémát építeni.