A BlackRock szerint a Bitcoin jelenti a globális zűrzavar elleni fedezetet

A BlackRock szerint a Bitcoin fedezetet jelent a globális kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellen. A vállalat a kriptovalutát globális monetáris alternatívának nevezte.

A világ legnagyobb vagyonkezelője úgy véli, hogy a kriptoszektor iránti érdeklődés növekedni fog, különösen a dollár és kripto-alapú befektetési alternatívák elterjedésével.

A Bitcoin lehet a megoldás a globális problémákra?

A BlackRock szerint a digitális eszköz fedezetként szolgálhat a növekvő globális problémákra, és a kormányokba, bankokba és fiat valutákba vetett bizalom csökkenésével szemben. A vagyonkezelő a Bitcoinban egy új globális monetáris alternatíva lehetőségét látja.

Jay Jacobs, a vállalat ETF-ekért felelős vezetője júniusban a BTC BTC Price BTC Price kiemelt jelentőségéről nyilatkozott. Jacobs elmondta, hogy a digitális eszközök ipara robbanásszerűen növekszik, és a befektetők az IBIT ETF-et a bevezetése óta imádják.

Várható volt, hogy a közel 10 billió dollárt menedzselő vagyonkezelő felismeri a digitális valutákban rejlő lehetőséget. A cég Bitcoin alapú ETF-je 2024 januárja óta az egyik legsikeresebb termék. Az alapok indítását követően a kriptovaluta árfolyama jelentősen emelkedett, és 2024 márciusában új történelmi csúcsra, 73 000 dollárra emelkedett.

Sok befektető a geopolitikai és monetáris kockázatokkal szembeni potenciális fedezetként tekint rá. Mások, mint a blokklánc-technológia jövőbeli elfogadásának lehetőségére.

– mondta Jacobs.

A vezető azt is kiemelte, hogy a befektetőknek minden esetben megfontoltan kell viszonyulniuk a Bitcoinhoz, figyelembe véve az eszköz jellegéből adódó kockázatokról. A vállalat tőzsdén kereskedett alapja hatalmas népszerűségnek örvend. A 2023-as januári indulás óta a vállalat 19,5 milliárd dollárt gyűjtött össze a befektetőktől.

Ennek ellenére a piacon gyorsan eluralkodhat a pánik. Augusztus 29-én a BlackRock IBIT-jénél 13 millió dolláros nettó kiáramlást regisztráltak. Ilyen negatív kiáramlásra május eleje óta nem volt példa. Az adatok szerint ez volt a Bitcoin ETF-ek legrosszabb napja. Együttesen 71 millió dolláros nettó kiáramlás történt.

Mivel az amerikai dollár és a gazdaság továbbra is bizonytalan helyzetben van, a kriptovalutákra egyre inkább tekintenek a fiat pénz biztonságos alternatívájaként. Bár az USA-dollár globális pozíciója továbbra is stabil, a diverzifikációs törekvések egyre látványosabbak.