Váratlan áremelések viszik a magyar családok pénzét

Az elmúlt napokban-hetekben több olyan várható és rövidesen bekövetkező áremelésről jöttek információk, amelyek külön-külön talán nem jelentenek olyan nagy tételt. De egyben biztosan meghatározó költséget jelentenek majd egy-egy magyar családnak. Például kezdésként a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tette közzé, hogy miniszteri rendelet alapján 2025. január elsejétől kisebb mértékben emelkednek a magyar autópályák díjai. A személyautókra vonatkozó 1 napos országos matrica 5150 forint helyett 5320 forint lesz, míg a kifejezetten népszerű éves vármegyei matrica 6660 forintról 6890 forintra drágul. Szemmel látható az ugrás az éves országos matricánál, amely 59210 forint lesz az eddigi 57260 forintról.

További drágulások jönnek minden fronton

Nagyon böngészni nem kellett viszont az áremelés mértéke miatt a szárnyaló Netflix streaming szolgáltató esetén. Levélben már tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy milyen emelésekre számíthatnak október elejétől. A népszerű premium csomag október hetedikétől ár 5090 forint lesz a korábbi 4490 helyett, míg a standard csomag 3490 forintról 3990 forintra drágul. Azért ez egy jelentősebbnek mondható emelés, főleg, ha egyébként az embernek van még más streaming szolgáltatónál is előfizetése. Aztán ott van a YouTube Prémium csomag áremelése is.

A gyerekes családok körében kifejezetten népszerű opció ára októbertől az egyéni csomagnál az eddigi 1790 forintról 2390 forintra drágul. A családi csomag árát 2690 forintról 4790 forintra tolja fel a cég. Ez már azért tényleg tekintélyes emelés. Nem csoda, hogy komoly küzdelmeket folytatnak a felhasználók azért, hogy valamilyen módon ki tudják iktatni a most már tényleg eszméletlenül hosszú és erőszakos reklámokat a videókból. Tehát miközben a magyar kormány számára fejtörést okoz a fogyasztás befékeződése és az inflációs adatok is biztatónak tűntek, a családok számára minden apró csatornán folyamatosan növekvő költségek szivárognak befelé.