Összefog a Tether és a Tron: Érkezik a pénzügyi bűnözés elleni egység

A Tether és a Tron szövetsége révén egy új pénzügyi bűnözéssel foglalkozó egység jön létre, így lehetővé téve a törvénytelen tranzakciók azonosítását és befagyasztását.

A Tether stabilcoin kibocsátó egyesítette erőit a Justin Sun által alapított Tron hálózattal és a TRM Labs blokklánc-intelligencia céggel, hogy létrehozzanak egy új privát pénzügyi bűnözési szervet.

A Tron és a Tether felszámol a pénzügyi bűnözéssel?

A cégek közös szeptember 10-i közleménye szerint a T3 Financial Crime Unit (T3 FCU) névre keresztelt pénzügyi bűnüldözési egység célja, hogy elősegítse a köz- és magánszféra együttműködését a Tron blokkláncon az USDT használatával kapcsolatos törvénybe ütköző tevékenységek elleni küzdelemben.

Az együttműködés során a TRM Labs pénzügyi bűnözés elleni szakértelme és szabadalmaztatott technológiája a Tron technikai szakértelmével párosul, míg a Tether várhatóan külső nyomozócsoportok révén járul hozzá a munkához.

A partnerség részeként górcső alá kerülnek majd az állítólagos illegális tevékenységek – például terrorizmus, szankciók kijátszása, lopás, hackertevékenység, kiberbűnözés és csalás – és a hozzájuk kapcsolódó ügyletek.

A T3 FCU hivatalos elindulását követően a vállalatok elmondták, hogy már megtették az első lépéseket a kriptoszektor biztonságosabbá és megbízhatóbbá tétele érdekében.

„Az indulás óta eltelt hetekben a projekt a bűnüldöző szervekkel együttműködve több mint 12 millió USDT értékű, többek között egy zsarolási csalással és egy befektetési csalással kapcsolatos pénzeszközök befagyasztását segítette elő”, olvasható.

A Tron jelenléte a T3 FCU-ban evidens lépés a hálózat számára, tekintve, hogy jelentős szerepet játszik az USDT stabilcoin kibocsátásában.

Szeptember 10-i adatok alapján a Tron blokklánc továbbra is az USDT legnagyobb hálózata. A Tron-alapú USDT teljes forgalomban lévő mennyisége jelenleg 60,8 milliárd dollár. A Tether Transparency szerint ez az összeg a forgalomban lévő 118 milliárd dollárnyi USDT 51%-át teszi ki.

A Tron alapító-vezérigazgatója szerint a platform együttműködése a TRM Labs-szel és a Tether-rel hozzájárul ahhoz, hogy “a blokklánc technológiát a világunk jobbá tételére használjuk”. Emellett „egyértelmű üzenetet küld arról, hogy a jogellenes tevékenységet nem látjuk szívesen az iparágunkban”.

2024 februárja óta a USDT legalább 10 milliárd dollárral, azaz több mint 20%-kal növelte az engedélyezett kibocsátás összegét. Augusztus 20-án a Tether további 1 milliárd USDT tokent jelentetett meg a Tron hálózatán. A tervek szerint az idei év végén a Tron díjmentes stabilcoin mozgatással rukkol elő.