Az Ethereum hálózati növekedése négyhónapos csúcsra ugrott: Mi állhat a háttérben?

Az Ethereum (ETH) hálózata az elmúlt hónapok gyengébb teljesítménye után most váratlan növekedést mutatott a kriptotárcák számában. Ez a fellendülés különösen figyelemre méltó, mivel vasárnap, általában a hét legkevésbé aktív napján következett be.

Hirtelen ugrás az Ethereum hálózaton

A Santiment adatelemző platform jelentése szerint 2024. szeptember 8-án egyetlen nap alatt 126 210 új kriptotárca jelent meg az Ethereum hálózatán, ami az idei év legmagasabb napi növekedésének számít május 5. óta. Ez a hirtelen ugrás sok szakértő szerint a hálózat növekvő használatára és a token árának várható emelkedésére utalhat.

A szakértők úgy vélik, hogy ilyen jelentős hálózati növekedés gyakran előrevetíti az árfolyam emelkedését. A Santiment elemzői hangsúlyozták, hogy ez a növekedés „a hálózat fokozott használatára utal, és azt jelezheti, hogy az árfolyam a 2 200 – 2 300 dolláros szintről hamarosan emelkedni fog.”

ethereum network grafikon

Az Ethereum piaci kilátásai vegyesek

Bár a hálózati növekedés pozitív jelzés lehet az árfolyam emelkedésére, vannak olyan tényezők, amelyek inkább a pesszimista piaci hangulatot erősítik. Ali Martinez kriptokereskedelmi szakértő rámutatott, hogy az Ethereum nagyobb befektetői – az úgynevezett “bálnák” – július eleje óta abbahagyták az ETH felhalmozását, és inkább eladják vagy átcsoportosítják készleteiket. Ez arra utalhat, hogy a legnagyobb piaci szereplők az árfolyam csökkenésére számítanak a közeljövőben.

ethereum ár grafikon

Ethereum árfolyam-elemzés

Az Ethereum árfolyama az elmúlt 24 órában 1,36%-kal emelkedett, aminek köszönhetően a heti veszteség 4,82%-ra, a havi csökkenés pedig 11,69%-ra mérséklődött. Jelenleg 2 322,90 dolláron kereskednek vele, ami az árfolyam fokozatos helyreállására utal.

Mindent figyelembe véve, az Ethereum hálózatának váratlan növekedése egy tényező lehet, amely hozzájárul a token árának fellendüléséhez. Azonban, mint mindig a kriptopiacon, fontos, hogy saját kutatásokat végezzünk, hiszen az árfolyamok iránya bármikor megváltozhat.