A Block megelőzte a Coinbase kriptotőzsdét piaci kapitalizációban

A Block pénzügyi szolgáltató március óta először megelőzte a Coinbase-t piaci kapitalizációban, mivel a kriptovaluta-tőzsde részvényei jelentős csökkenést szenvedtek el az elmúlt héten.

A Block (korábbi nevén Square) egy fintech vállalat, amelyet 2009-ben alapított Jack Dorsey, a Twitter egykori feje. Több sikeres termékkel is rendelkezik, és tulajdonában áll a Cash App digitális tárca, amely lehetőséget ad felhasználói számára a pénzátutalásokra és a bitcoin vásárlásra is. Áprilisban továbbá bejelentették, hogy a cég új kriptovaluta-bányászati berendezés fejlesztésén dolgozik. Dorsey ugyanis híres arról, hogy nagy hangsúlyt fektet a kriptovalutákra, s arra, hogy vállalata egyre fontosabb szereplővé váljon a fintech piacon.

Kapcsolódó: Jack Dorsey szerint a bitcoin helyettesítheti az amerikai dollárt

A Coinbase részvényei a bitcoin teljesítményével párhuzamosan gyengültek, miközben a kriptopiac az általános hanyatlás jeleit mutatja. Az elmúlt hét eseményei közé tartozott az elnökválasztási viták hatása, valamint az infláció alakulásával kapcsolatos kulcsfontosságú amerikai gazdasági adatok közzététele, amelyek mind befolyásolták a piac mozgását.

Kapcsolódó: A bitcoin nagyon alulértékelt a jelenlegi árfolyamon, emelik ki a kereskedők

Itt fontos azonban megjegyezni, hogy bár a kriptopiac jelenleg inkább stagnál, a Coinbase körüli fejlemények továbbra is dinamikusan változnak.

A Coinbase részleges győzelmet aratott a SEC elleni jogi perben

A Barclays befektetési bank frissítette előrejelzését a Coinbase-ről: az „Underweight” (alulsúlyozott) besorolást „Equal Weight” (semleges) minősítésre emelte, de egyúttal csökkentette a részvényárfolyam kilátásait, mégpedig 206 dollárról 169 dollárra. A Coinbase részvényei március 25-én még 279,71 dolláros csúcson zártak (ekkor a tőzsde megelőzte a Block piaci értékét is), de szeptember elején már 147,35 dollár volt értékük.​

Nemrég érkezett továbbá a hír, miszerint a kriptovaluta-tőzsde fontos részsikert ért el az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elleni jogi harcban. A bírósági döntés lehetővé teheti a vállalat számára, hogy hozzáférjen a SEC által a kriptotokenek értékpapírként való besorolásával kapcsolatos kulcsfontosságú dokumentumokhoz. A Coinbase jogi igazgatója, Paul Grewal megjegyzése szerint az ítélet „fontos felfedezéseket” eredményezhet az ügy során.