A Crypto.com augusztusban beelőzte a Coinbase kriptotőzsdéjét

A kriptotőzsdék versenyében augusztusban nagy pillanat jött el a Crypto.com számára, amely a hónap során megelőzte a Coinbase kriptotőzsdéjét és a világ vezető kriptotőzsdéjévé vált az USD-t is támogató platformok között. A The Block adatai szerint az elmúlt hónapban a Crypto.com 95,64 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolított a teljes 193,97 milliárd dollárból. A gyakorlatban tehát ez azt jelenti, hogy az összes tranzakció 49,30%-a (majdnem fele) a Crypto.com platformján zajlott. Ezzel szemben a Coinbase augusztusban 62,83 milliárd dollárnyi kereskedést regisztrált, ami az összes kereskedés mintegy 32%-ának felel meg. Az augusztusi kereskedési volumen tekintetében tehát a legjobb, USD-t támogató kriptotőzsdék rangsorában az első helyre a Crypto.com került, amelyet a Coinbase követ, a harmadik helyen pedig a Kraken áll.

A kriptotőzsdék versenye élesedik, miközben a piac még stagnál

Mindenesetre általánosságban elmondható, hogy ezekkel a számokkal az augusztus a második legmagasabb kereskedési volumenű hónap lett 2024-ben, március után. A Bitcoin árfolyam történelmi csúcsának hónapjában a kriptotőzsdéken a forgalom elérte a 276,9 milliárd dollárt. Viszont amilyen jó volt augusztus, olyan más lesz a szeptember úgy tűnik. A kriptopiac általános gyengélkedéssel kezdte a hónapot, a Coinbase például az év legrosszabb hetét könyvelhette el, de a Bitcoin (BTC), és más kriptók ára sem igazán találják a felfelé vezető utat. A bitcoinbányászattal foglalkozó cég, a Marathon Digital részvényárfolyama 20%-kal zuhant. A Coinbase (COIN) részvényének ára 22%-ot zuhant az elmúlt öt napban, 147 dollár környékére érve. A cikk írásának időpontjára azért az árfolyam ismét visszatért 155 dollár fölé.

Az elmúlt héten a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) árfolyama 5%-kal esett (aktuálisan BTC: BTC Price BTC Price , ETH: ETH Price ETH Price ). A cikk írásakor azonban volt némi visszafelé irányuló korrekció, mert a BTC 57000 dollárt, az ETH pedig 2340 dollárt ér. A kriptopiac hangulatát figyelve általánosságban inkább negatív hangulat uralkodik. Például a Bitcoin Fear and Greed Indexe néhány órával ezelőtt 26-os „félelem” értéket mutatott. A Crypto.com mostanában még a korábbinál is masszívabb reklámkampányt folytat híres emberekkel. A reklámsorozat a „Fortune Favors The Brave” (“A szerencse a bátraknak kedvez”) címet viseli. A legutóbbi “epizódban”, 2024 májusában a híres amerikai rapper, Eminem volt a főszereplő. Egy bokszedzés volt a téma, amelyet Eminem kriptós zsargonnal mutatott be. A Crypto.com első nagy dobása a 2021 októberében Matt Damonnal kötött partnerség volt.