Stabilizálódott a Bitcoin hashráta, ami a bányászok magas bizalmi szintjére utal

A Bitcoin átlagos hashrátája az elmúlt évben folyamatos növekedést mutatott, és 2024-ben jelentős emelkedést mutat. Történelmileg a hashráta gyakran párhuzamosan mozgott a Bitcoin ármozgásaival, tükrözve a bányászok bizalmát és a szélesebb piaci hangulatot.

A közelmúltbeli grafikonok azt mutatják, hogy a Bitcoin hashráta a felhalmozás utáni hullámzást követően az áringadozások ellenére történelmi magas szinten, 650 EH/s körül stabilizálódik.

hashráta

Ez a trend arra utal, hogy a bányászok továbbra is a hálózat biztonságába fektetnek be, valószínűleg az esetleges árnövekedésre számítva. Az egyenletes hashráta a piaci volatilitás közepette is azt sugallhatja, hogy a bányászok erősen hisznek a Bitcoin hosszú távú értékállóságában.

A múltbeli ciklusok elemzése azt mutatja, hogy az emelkedő hashráta gyakran megelőzi a jelentős ármozgásokat. Bár ez az összefüggés nem jelent ok-okozati összefüggést. A hálózat erősödésével ezek a tendenciák kritikus betekintést nyújthatnak a bányászati tevékenység és az árfolyamok alakulása közötti kölcsönhatást figyelő piaci szereplők számára.

hashráta

A tranzakciós díjak felemás képet mutatnak

tranzakciós díj

A Bitcoin tranzakciós díjak 2024 eleje óta ingadozó mintázatot mutatnak, és bizonyos események alkalmával jelentős kiugrások tapasztalhatók. A legjelentősebb emelkedés áprilisban következett be a Bitcoin felezés után. Ebben az időszakban a tranzakciós díjak rövid időre 1200 BTC fölé szöktek, kiemelve a hálózat megnövekedett keresletét ebben a kritikus időszakban.

A feleződést követően a díjak stabilizálódtak, de viszonylag visszafogottak maradtak, még akkor is, amikor a Bitcoin ára megközelítette a 60 000 dollárt. Ez szöges ellentétben áll a korábbi évekkel, amikor a díjkiugrások gyakran a gyors árnövekedést vagy a hálózat túlterheltségét tükrözték.
A 2017-es és 2021-es bikapiacok idején például a tranzakciós díjak a Bitcoin árával együtt emelkedtek. Ez a hálózat intenzív aktivitását és zsúfoltságát tükrözte.

A jelenlegi tendencia, amikor a díjak a jelentős ármozgások ellenére alacsonyak maradnak, egy potenciálisan hatékonyabb tranzakciófeldolgozással rendelkező, éretté váló hálózatra utal.