A Polkadot lett egy profi focicsapat új szponzora

A Polkadot blokkláncvállalat lett az Inter Miami amerikai profi labdarúgócsapat új mezszponzora. A megállapodás keretében a klub mezén a Polkadot logója lesz látható középen, de találkozhatunk majd vele a csapat hazai stadionjában és közösségi médiaplatformjain is.

„Izgalommal tölt el a tudat, hogy egy globális futballsztárokból álló csapat hamarosan a mi szeretett márkánkat fogja viselni mezén” – nyilatkozta Chrissy Hill, a Polkadot vezető technikai támogatója.

A hivatalos bejelentés szerint a Polkadot arculata a 21 550 néző befogadására alkalmas floridai Chase Stadionban is látható lesz. A csapatnak 17 millió követője van Instagramon, 6,5 millió a Facebookon és 1,2 millió az X-en, ami jelentős elérési lehetőséget biztosít a Polkadot számára, hogy széles körben népszerűsítse platformját.

Bár a labdarúgás még mindig népszerűbb itthon, a sportág népszerűsége óriási ütemben növekszik az amerikai rajongók körében is, ami hatalmas pénzösszegek beáramlását eredményezi. S ami azt illeti, az Inter Miami kifejezetten fontos szereplője az amerikai labdarúgás világának. A klub partnerei között van az egykori angol futball-legenda, David Beckham, és a csapat legutóbb Lionel Messi argentin szupersztárt is leszerződtette.

Kéz a kézben jár a foci és a kriptopiac

Az új szezon kezdetével megélénkültek a sportszponzorációs trendek. A blokklánc- és kriptovaluta-cégek egyre nagyobb szerepet játszanak a nemzetközi futball piacán, kihasználva a sport globális elérhetőségét és népszerűségét.

Nemrégiben a német Borussia Dortmund (BVB) 10 millió dolláros szerződést kötött a BlockDAG blokklánccéggel, emellett meghosszabbította megállapodását a Coinbase kriptovaluta-tőzsdével is. Az Inter Milan olasz futballóriás is új szponzorra talált, mégpedig a Gate.io, a világ egyik legrégebbi kriptopénz-tőzsdéje személyében.

Az utóbbi évek sikertelensége ellenére a Manchester United még mindig a világ egyik legnagyobb és legértékesebb futballbrandje és az angol labdarúgás egyik legsikeresebb csapata. A kriptoszektorban játszott szerepét magasabbra emelte a csapat legújabb bejelentése, miszerint a Tezos blokklánccal együttműködve elindítják legújabb, Web3 alapú játékukat. Reményeik szerint a játék tovább növeli a rajongók elköteleződését a klub iránt, és ezáltal megismerkedhetnek a blokklánc világával is.