A BlackRock Bitcoin ETF-je minden idők második legnagyobb kiáramlását szenvedte el

A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) tőzsdén kereskedett alapja a januári bevezetése óta másodszor szenvedett el nettó kiáramlást.

A BlackRock ETF-je augusztus 29-én 13,5 millió dolláros nettó kiáramlást regisztrált, ami a második ilyen negatív nap volt a május 1-jei 36,9 millió dolláros nettó kiáramlás óta. A Farside Investors adatai szerint ez volt a Bitcoin ETF-k legrosszabb napja 563,7 millió dollár együttes nettó kiáramlással globálisan. Összességében a 11 amerikai székhelyű spot Bitcoin ETF augusztus 29-én összesen 71,8 millió dolláros együttes nettó kiáramlást hozott össze.

spot BTC ETF flow

A BlackRock alapja a harmadik helyen végzett a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) mögött, amely 31,1 millió dolláros nettó kiáramlást tapasztalt, ami a nap legnagyobb mért nettó kiáramlása volt. A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 22,7 millió dolláros kiáramlással a második helyen végzett.

Az IBIT legnagyobb nettó kiáramlási napjára úgy került sor, hogy előtte augusztus 26-án 224,1 millió dolláros nettó beáramlást regisztrált. Azaz a legnagyobbat július 22. óta, amikor 526,7 millió dolláros beáramlással rendelkezett. Az ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) volt az egyetlen, amely augusztus 29-én nettó beáramlást ért el, összességében 5,3 millió dollárral nőtt az alap értéke.

Nem teljesítettek jól a spot ETH ETF alapok sem

A mostani spot Bitcoin ETF kiáramlások a Bitcoin árfolyamának visszaesése közepette történtek. A CoinMarketCap szerint a BTC árfolyama az elmúlt hét napban nagyjából 3,43%-kal csökkent. A cikk írásakor 59 650 dollár környékén kereskednek vele.

Eközben az amerikai székhelyű spot Ether ETF-ek szintén kisebb, 1,7 millió dolláros együttes kiáramlást szenvedtek el augusztus 29-én, több alapnál pedig nulla volt a forgalom.

spot ETH ETF flow
A Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) volt az egyetlen ETF, amely 3,6 millió dolláros nettó beáramlást regisztrált. De ez sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a magasabb díjú testvéralap, a Grayscale Ethereum Trust (ETHE) 5,3 millió dolláros nettó kiáramlását. Az ETHE júliusi indulása óta szinte minden nap nettó kiáramlást tapasztalt, és eddig összesen 2,56 milliárd dollárnyi kiáramlást könyvelhetett el. Az ETH árfolyama is csökkenést mutat, az elmúlt hét napban 5,64%-kal, 2.517 dollárra esett a CoinMarketCap szerint.