A DAO bejelentése az egekbe repítheti a Shiba Inu árfolyamát?

A Shiba Inu csapata nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan elindítja saját Decentralizált Autonóm Szervezetét (DAO), ami komoly lendületet adhat a SHIB token és a Shiba Inu ökoszisztéma számára.

Lucie, a Shiba Inu projekt álnéven működő marketingvezetője egy X platformon tett bejegyzésében ismertette a decentralizált irányítási rendszer (DAO) terveit. Elmondása szerint a Shiba Inu célja, hogy a decentralizált irányítás egyik kiemelkedő szereplőjévé váljon a közelgő DAO bevezetésével, amely lehetővé teszi minden SHIB tulajdonos számára, hogy beleszólhasson a közösség jövőjébe, függetlenül attól, hogy mekkora a részesedésük.

Milyen hatással lesz a DAO a SHIB árfolyamára?

A SHIB árfolyama az elmúlt 24 órában 0,29%-kal esett, tükrözve a kriptovaluta piac általános medvepiaci tendenciáit. Jelenleg a SHIB 0.00001433 dolláron forog. Az egy órás grafikonon egy csökkenő ék formáció alakult ki, ami egy potenciális bikapiaci jelet lehet, ha a vásárlói aktivitás növekszik, és így a SHIB tulajdonosok számára újabb nyereségeket hozhat.

A grafikon szerint a SHIB árfolyamának emelkedő trendje akkor erősödhet meg, ha sikerül áttörnie a 0.0000148 dolláros Fibonacci-szintet. Ha ez bekövetkezik, az árfolyam tovább emelkedhet a következő fontos ellenállási szintig, ami 0.0000151 dollárnál található.

Ezzel szemben, ha a SHIB árfolyama lefelé töri a csökkenő ék mintázat alsó vonalát, akkor az emelkedő trendre vonatkozó várakozások megszűnnek, és inkább csökkenő tendencia várható.

shiba inu grafikon

Technikai mutatók és előrejelzések

Az RSI (Relatív Erősség Index) jelenlegi értéke 35, ami arra utal, hogy a SHIB túlértékesített zónában van. Ez azt jelenti, hogy a token árfolyama alacsonyabb, mint amire a piaci kereslet és kínálat alapján számítani lehetne, így lehetősége van egy esetleges emelkedésre.

A Chaikin Money Flow (CMF) mutató is pozitív jeleket mutat. Bár jelenleg negatív tartományban van, ami azt sugallja, hogy az eladók dominálják a piacot, a CMF vonalának emelkedése egy lehetséges trendfordulót vetít előre.

Ezek a pozitív jelek arra utalnak, hogy a SHIB árfolyama tovább emelkedhet. Azonban a befektetőknek érdemes várniuk, amíg az árfolyam áttöri a csökkenő ék felső trendvonalát, hogy megerősítést nyerjen az emelkedő trend folytatódása.