Új láncok közötti átjárhatóságot és stabilcoin rendszert fejleszt a Binance csapata

A Binance saját fejlesztésű blokklánca, a BNB Chain stabilcoin ökoszisztémát fejleszt. Ehhez egy új blokkláncok közötti átjárhatóságot is biztosító hidat is létrehozott, valamint növeli a likviditást és a felhasználói élményt.

Stabilcoin ökoszisztéma és híd épül a BNB chain blokkláncán

Új blokkláncok közötti hidat indított el a Binance BNB Chain csapata, hogy javítsák a hálózat interoperabilitását, azaz az együttműködését más hálózatokkal. A BNB blokklánca (BNB Chain) emellett likviditási készletet is létrehoz, amely lehetővé teszi a más láncokról induló transzfereket. A cél a jobb felhasználói élmény biztosítása.

A Binance blokklánca bejelentette, hogy együttműködött több láncokon átívelő technológiai szolgáltatóval. Többek közt a Celerrel, a deBridge-tel és a Stargate-tel dolgozott együtt a BNB blokklánc híd elindítása érdekében. Ezen túlmenően a BNB Chain likviditási bázist is létrehoz, amely lehetővé teszi más láncokról az átutalást a BNB hálózatára.

Kapcsolat a szélesebb DeFi piaccal

A BNB Chain csapata hozzátette, hogy az új híd a decentralizált pénzügyi (DeFi) termékek és szolgáltatások szélesebb körének fejlesztését is lehetővé teszi az ökoszisztémán belül. A csapata úgy véli, hogy a fejlett cross-chain protokollok integrálása növeli a hálózatukban lévő blokklánc-eszközök tőkehatékonyságát.

A DeBridge társalapítója, Alex Smirnov örömét fejezte ki amiatt, hogy a BNB Chain csatlakozhat az egységes DeFi piachoz a láncok közötti transzferekkel. Smirnov hozzátette:

„Mivel a deBridge első napja óta támogatjuk a BNB Chain-t, óriási megtiszteltetés, hogy a hivatalos BNB Chain híd-aggregátor szolgáltatójává választottak.”

A BNB Chain emellett azt is megjegyezte, hogy a híd bevezetése megoldja a költséghatékony, láncokon átívelő interoperabilitási szolgáltatások iránti piaci igényt. A BNB Chain szerint a blokkláncok közötti (cross-chain) technológiai szolgáltatókkal való együttműködés erősíti a cég pozícióját a blokklánc-piacon.

„Várhatóan több projektet vonzunk majd ezzel a BNB Chainre, segítve őket valódi üzleti sikerek elérésében és nagyobb közönség elérésében” – írta a BNB Chain.

Verseny a stabilcoin piaci részesedésében

Úgy tűnik, hogy a bejelentés beleillik a BNB Chain azon tervébe, hogy versenyezzen más blokkláncokkal a stabilcoin piaci részesedését illetően. A Coin Metrics adatai szerint, hogy az Ethereum továbbra is vezet a stabil érmék piacán 89,7 milliárd dollárral. Ez a teljes piac 55,7%-át teszi ki.

A Tron a második helyre került 61,1 milliárd dolláros stabilcoin értékkel. Ez a stabilcoin piac 37,9%-át jelenti. Eközben a BNB Smart Chain (BSC) csak mintegy 400 millió dollár piaci részesedéssel bírt a 161,1 milliárd dolláros stabil érmék piacán. Ez 0,2%-os piaci részesedést jelent más hálózatokhoz képest.

A BNB Chain képviselője elmondta, hogy a stabil érmék továbbra is fontos építőkövei a DeFi ökoszisztémának.

“Miközben folytatjuk a vezető DeFi központ építését a BNB-láncon, és terjeszkedünk a fizetések terén, továbbra is kiszolgáljuk a felhasználókat robusztus, stabil érmék változatos készletének kínálatával, hogy megfeleljenek az mindenki igényének.”

Hozzátették, hogy a híd a felhasználók és a fejlesztők visszajelzéseire is válasz.

“A BNB új hídja válasz a felhasználók azon elvárásaira, hogy egyetlen interfésszel kapcsolódjanak át a BNB blokkláncához” – tette hozzá a cég képviselője.