Elindult a Sony blokkláncának teszthálózata

A Sony Group blokkláncokkal foglalkozó leányvállalata szerdán elindította a „Minato” testnetet Ethereum második réteges blokkláncához, a Soneiumhoz. Ez azt követően történt, hogy a japán cég a múlt héten bejelentette, hogy a szingapúri székhelyű Startale Labs-szel együttműködve saját blokkláncon dolgoznak. A Soneium célja, hogy a Sony szórakoztatóiparban és játékiparban szerzett szakértelmét felhasználva gyakorlati alkalmazásokat hozzon létre a blokkláncok világában. Emellett a blokklánc-technológia segítségével próbálják még tovább javítani a játékélményt. Például NFT-ket használhatnak majd játékon belüli eszközökhöz. A Soneium új pénzügyi modellek vagy szolgáltatások fejlesztését is célul tűzte ki a szórakoztatóiparon belül. Összességében pedig ez a második réteges blokklánc a Sony jelenlétét igyekszik még tovább szélesíteni a technológiai szektorban.

A Sony blokklánca hamarosan elindulhat élesben is

Jun Watanabe, a Sony Block Solution Labs elnöke szerint a testnet indítása egy olyan rajongói közösség indulásának első lépése, amely az alkotókra fókuszál.

Hangzatos célként azt is kiemelte, hogy céljuk egy olyan világ felé elmozdulni, ahol a Web3 szolgáltatások már az emberek mindennapjaiban is masszívan jelen vannak. A Sony Block Solutions Labs emellett a „Soneium Spark” nevű inkubációs programot is elindítja, amelynek célja a fejlesztők bevonzása és integrálása. A Soneium Spark program a Soneium Minato testnet mellett működik, hogy a fejlesztők számára ökoszisztémát építsen ki. A testnet megbízható platformot kínál a decentralizált alkalmazások fejlesztéséhez és teszteléséhez. Eközben a Soneium Spark útmutatással, infrastruktúrával és stratégiai ipari partnerségekkel támogatja a projektfejlesztést.

A többláncos képességeiről ismert Astar Network támogatja a testnet fázist. Ez biztosítja a kezdeti likviditást, egy sor helyettesíthető és nem helyettesíthető digitális eszközzel együtt. Az inkubációs program technikai workshopokat és személyre szabott mentorálást is kínál az iparág legjobbjaitól. Emellett finanszírozási lehetőségeket is biztosít. A résztvevők korai hozzáférést kapnak a Soneium fejlett funkcióihoz. Emellett a Sony Group bevonja leányvállalatait a Soneium Spark inkubációs programba. Plusz a képzett fejlesztők és projektek akár 100000 dolláros finanszírozást is kaphatnak a Soneium Minato fejlesztésére.