Elhalasztották a Cardano legújabb hard forkját, spekulálnak a befektetők

Elhalasztották a várva várt Cardano Chang hard forkot. A közösségnek még várnia kell, mivel a közelgő frissítés csak szeptember elején érkezik. A tulajdonosok már az eladásra készülnek.

A frissítés eredetileg augusztus 27-én került volna bevezetésre, de több hálózat még nem állt készen. A halasztásra a befektetők heves reakciókkal reagáltak, 18%-kal nőtt az árfolyam.

Késik a Cardano hard forkja

Augusztus 23-án, pénteken Charles Hoskinson, a Cardano alapítója bejelentette, hogy elhalasztják a várva várt Chang hard fork bevezetését. Hoskinson szerint erre azért volt szükség, mert néhány Tier-1-es központi tőzsde, köztük a Binance, nem áll készen a frissítésre.

Úgy tűnik, hogy a Binancenek és néhány másik tőzsdének több időre van szüksége, hogy felkészítse a platformját. Így a kilövésre kész rakéta várni fog, amíg az “időjárás” kitisztul. A következő Chang Hard Fork, szeptember 1-jén érkezik.

– Fejtette ki Hoskinson.

A hard fork egy blokklánc hálózat jelentős frissítése, amely új szabályokat vagy funkciókat vezet be. Ez gyakran megköveteli, hogy minden résztvevő frissítse szoftverét, hogy továbbra is működhessen a hálózaton.

A bejelentésre reagálva az ADA-tulajdonosok akcióba lendültek, és az IntoTheBlock adatai szerint felkészültek az eladásra. Az adatok azt mutatják, hogy a tulajdonosok vételi és eladási tervei egyaránt megerősödtek.

Ahogy az alábbi ábrán látható, a piaci szereplők mintegy 172 millió érmére készek ajánlatot tenni. Eközben a szakadék másik oldalán több mint 200 millió darabot szeretnének eladni. A token jelenlegi árfolyamán ez közel 80 millió dollárt jelent. Ha az eladás megvalósul, az ADA árfolyama rövid időre csökkenhet.

cardano, ada, hard fork, kereskedés, befektetők

A Cardano piaci mélysége. Forrás: IntoTheBlock.com

A közelmúltbeli emelkedés a token piaci értékére és realizált értékének (MVRV) arányára is hatással volt. Az MVRV mérőszám betekintést nyújt a tulajdonosok jövedelmezőségébe, a vásárlási magatartásba és a piaci csúcsok vagy mélypontok lehetőségébe.

Augusztus 20-án az ADA 30 napos MVRV-aránya 0,32% volt, ami azt jelzi, hogy az átlagos tulajdonos veszteséges volt. Mostanra azonban az arány 10,36%-ra emelkedett, ami a nyereségesség javulását jelzi. Bár az emelkedés egy egészségesebb piacot tükröz, az árfolyam tovabbra is veszélyben lehet.

Amikor az MVRV arány eléri a 12,20% és 18,35% közötti szintet, a tulajdonosok általában realizálják a profitot, ami az árfolyam visszahúzódásához vezet. Ha az ADA értéke megközelíti a 0,40 dollárt, akkor visszalépés következhet be, ami potenciálisan eltörölheti a közelmúltbeli emelkedés egy részét.

Miért késik a frissítés?

A késedelem oka elsősorban az, hogy egyes tőzsdéknek több időre van szüksége a felkészüléshez. Hoskinson külön megemlítette a Binancet és további tőzsdéket, amelyeknek több  időre van szüksége a megfelelő szint biztosításához.

Míg a Stake Pool-üzemeltetők 80%-a készen áll a frissítésre, a tőzsdéknek csak 28%-a frissített a szükséges verzióra. A tőzsdei felkészültségre vonatkozó cél pedig 85%.

A frissítésre való felkészülés érdekében a Cardano felhasználóknak biztosítaniuk kell, hogy a Daedalus tárca legújabb verziójával (6.0.0 verzió) rendelkeznek. Ez elengedhetetlen a hálózaton való működéshez a Chang hard fork után.