Megötszöröződött az Axie Infinity napi aktív tárcáinak száma

Egy friss X-poszt szerint az Axie Infinity a 10. szezon végéhez közeledve jelentős növekedést tapasztalt a felhasználók elkötelezettségében és aktivitásában. A napi aktív tárcák száma április óta megötszöröződött, ami a különböző új funkcióknak és kezdeményezéseknek köszönhető. Emellett a felhasználók számára négyszeresére nőtt ugyanebben a időszakban, míg a tranzakciók száma háromszorosára.

Az Axie Infinity komoly hullámvölgyek után megindult felfelé

Az X-en közzétett rövid kis üzenetben maga az Axie is felteszi a kérdést, hogy minek köszönhető ez a növekmény, majd választ is ad. A rövid lista szerint azért van ez a növekedés, mert folyamatosan teljesítenek és fejlesztenek. Az ún. Bounty Boards bevezetése, az Axie Classic versenyek, az Axie Origins fejlesztése a Metamorph és Roguelike módokkal egyaránt hozzájárult a növekedéshez. A Bounty Boards résztvevőinek száma megduplázódott a 10. szezon végéhez közeledve, ami jól mutatja, hogy a közösségben van igény a fejlesztésekre és az új játékmódokra.

Az Axie Infinity, play-to-earn típusú játéka a pandémia idején vált igazán híressé. A vietnami Sky Mavis stúdió által fejlesztett blokkláncjátékról van szó, amely a játékon belül Ethereum-alapú kriptovalutákat használ. A játékban a játékosok axolotl ihlette digitális háziállatokat, Axie-kat gyűjtenek, készítenek és kereskednek velük. A játékon belül lehet őket tenyészteni, majd harcolni egymással. A Sky Mavis a játékosok kereskedései és egyéb tranzakcióinak díjai segítségével szerez bevételt. A játékot többször érték kritikák amiatt, hogy a legtöbb ember inkább pénzszerzés céljából és nem a szórakozás élménye miatt játszik. Viszont pont ez az a mozgatórúgó, ami miatt tömegek csatlakoztak a platformhoz, főleg olyan térségekből, ahol a mindennapi betevő megszerzése nem volt túl egyszerű mondjuk a pandémia időszakában.