Salvador minden nap vett egy bitcoint március 16. óta

A legfrissebb blokkláncadatok szerint Salvador kormánya az elmúlt öt hónapban napi 1 bitcoinnal növelte a birtokában lévő coinok mennyiségét. Ezzel 160 BTC-vel gyarapodott a tőkéjük ebben az időszakban. Az Arkham Intelligence adatai mutattak rá arra, hogy Salvador március 16-ával kezdődően az elmúlt öt hónapban napi egy bitcoint vásárolt a hidegtárcájába.

Salvador mindent elkövet a Bitcoin népszerűsítéséért

Az Arkham adatai szerint Salvador hidegtárcájában jelenleg 5851 BTC van. Bitcoin állományuk értéke az írás időpontjában a BTC aktuális piaci árfolyama szerint 355 millió dollár körül volt ( BTC Price BTC Price ). Az átlagos vételi költség 44835 dollár, így összességében 93,45 millió dolláros (+35%) nem realizált profittal rendelkeznek. A salvadori kormány tehát a bitcoin árfolyamának ingadozása ellenére sem adta fel masszív bitcoin vásárlását. Pedig ingadozás volt bőven. Március 16-án a bitcoin 69000 dolláros szinten kereskedett, aztán 71000 dollárra is felkúszott az ár. Viszont a salvadori kormány ekkor is vett napi egy bitcoint, ahogy akkor is, amikor a hónap elején már csak 49 ezer dollár volt egy coin.

Salvador az első ország, amely törvényes fizetőeszközként fogadta el a bitcoint. A BTC-t legalizáló törvény 2021. szeptember 7-én lépett hatályba. Amióta törvényes fizetőeszközzé tették a BTC-t, a kormány sokféle módon próbálja népszerűsíteni a legnagyobb kriptopénzt. Az országnak van egy vulkán által táplált geotermikus erőműve is, amellyel Bitcoin bányászatot is üzemeltetnek. Még anno májusban volt róla szó, hogy Salvador 2021 óta több mint 474 Bitcoint bányászott ki. Egy új bejelentés szerint az ország Nemzeti Bitcoin Hivatala 80 ezer közalkalmazottnak fog oktatást tartani a Bitcoinról egy 160 órás kurzus keretében. Emellett a legnagyobb kriptovaluta ismeretét felveszik az iskolák tanrendjébe is.