A Coinbase támogatja a MATIC-ról POL-ra történő frissítést

A Polygon hálózat komoly átalakításon megy keresztül összhangban a korábban, az Ethereum végtelen skálázására irányuló aggregált láncarchitektúra kialakítási ütemtervével. A terv részeként felvázolt változtatások között szerepel a hálózat natív tokenjének MATIC-ról POL-ra történő frissítése. A Polygon még 2024 júliusában hozta nyilvánosságra, hogy a MATIC-ról POL-ra történő frissítés szeptember 4-én fog megtörténni. Ahogy a kitűzött dátum közeledik, a kriptotőzsdék most úgy tűnik, versenyben vannak, hogy kidolgozzák a frissítés támogatására vonatkozó terveiket. Jelenleg a Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje áll talán a legjobban. Ez a tőzsde már biztosan támogatja a Polygon MATIC-ról POL-ra történő frissítését.

A Coinbase az első között lépett a POL listázása és átállítása ügyében

Szerdán, augusztus 21-én a kriptotőzsde bejelentette, hogy a POL-t hozzáadta a tokenlistázási ütemtervéhez és felvázolta a terveket, hogy a felhasználók nevében elvégzi a frissítést. Míg a Polygon mainnet frissítése a MATIC-ról POL-ra szeptember 4-re van ütemezve, a Coinbase augusztus 26-án tervezi megkezdeni az előkészületeket. És ez a folyamat várhatóan szeptember 10-én fejeződik be. Ebben az időszakban a tőzsde figyelmeztetése alapján nem szabad MATIC tokentt letétbe helyezni a Polygon PoS hálózatán. Ezzel egyidejűleg a Polygon tokenek, például a VOXEL, USDC, CBETH és WETH küldése és fogadása is felfüggesztésre kerül. Mindazonáltal a tőzsde hangsúlyozta, hogy a felhasználók továbbra is stakelhetik a MATIC-ot a platformon, és jutalmakat szerezhetnek a frissítési időszak alatt is.

A közlemény szerint a Coinbase továbbra is támogatni fogja a MATIC ERC-20-as verzióját a POL ERC-20-as verziója mellett. Ezek még csak közlemények részeként jelentek meg, de elvileg további részletesebb tervek is várhatóak majd. Amikor a Polygon Labs bemutatta 2023 júliusában a MATIC frissítésének terveit, a csapat a POL-t „hiperproduktív tokenként” jellemezte. Ez azt hivatott kifejezni, hogy a POL tulajdonosok többféle jutalmat is szerezhetnek azáltal, hogy az eszközt a Polygon aggregált blokklánc-hálózatának különböző blokkláncain is stakelik. Ennek a kibővített szerepnek a kiszolgálása érdekében a POL inflációs metódussal működik majd. A MATIC-kal ellentétben, amelynek fix 10 milliárd tokenből álló kínálata volt, a POL kínálata évente 2%-kal fog növekedni.

Persze a Polygon-felhasználók az első naptól kezdve még nem tudják majd kihasználni az új POL token minden előnyét. A szeptemberre tervezett frissítés első fázisában a POL csak a MATIC-ot váltaná fel a Polygon PoS-hálózat gázdíj- és stakelési tokenjeként. Fontos tudnivaló még, hogy a Polygon PoS saját kezelésű tárcákban MATIC-ot birtoklóknak szeptember 4. után csak a pénztárca RPC-beállításait kell módosítaniuk, hogy azok tükrözzék a névváltozást. A POL teljes funkcionalitása valószínűleg addig nem lesz elérhető, amíg a Polygon többláncos stakelési réteg 2025-ben nem megy el élesben. A MATIC-tulajdonosok számára nincs határideje annak, hogy a mainnet frissítése után a POL-ra frissítsenek.