Salvador Bitcoin kurzust indít a köztisztviselők számára

Salvador 800 ezer köztisztviselő számára biztosít Bitcoin oktatást azon országos kezdeményezés részeként, amelynek célja a vezető kriptovaluta integrálása az államigazgatásba.

A helyi Nemzeti Bitcoin Hivatal igazgatója, Stacy Herbert bejelentette, hogy egy új Bitcoin modullal bővül a Közigazgatási Innovációs Főiskola (ESIAP) programja, amelyet Nayib Bukele elnök három évvel ezelőtt hozott létre.

„Salvador több ezer közalkalmazottja hamarosan a legmagasabb színvonalú oktatást kapja a bitcoinról”nyilatkozta, majd hozzátette, hogy hasonló újdonságok várhatók a Bitcoin oktatási politikájával kapcsolatban – olyanok, amelyektől „leesik majd az állunk”.

A modern, technológiai alapú ismeretekre fokuszáló iskola új kihívásokra és lehetőségekre hivatott felkészíteni a köztisztviselőket. Olyan képzési programokat kínál, amelyek kifejezetten a digitális átalakulásra és a technológiai innovációra összpontosítanak, valamint kihangsúlyozzák a blokklánc-technológia és a kriptovaluták alkalmazási lehetőségeit a közszférában. Az oktatás során a résztvevők az elméleti ismeretek mellett gyakorlati készségeiket is fejleszthetik, amelyek szükségesek a modern közigazgatási feladatok ellátáshoz. A legújabb technológiai eszközöket és módszereket alkalmazzák, beleértve a virtuális valóságot és az interaktív online platformokat.

Végül csak jól sült el Salvador terve

Az állam 2021-ben fogadta el a bitcoint törvényes fizetőeszközként, s azóta folyamatosan integrálja a digitális valutát a közigazgatásba és a gazdasági infrastruktúrájába. 2023. júniusában Bukele javaslatot tett arra, hogy hozzanak létre egy Bitcoin bankot, majd elfogadtak egy tervet, amelynek keretében minden nap vásárolnak egy bitcoint. Az ország jelenleg 5849 BTC-t BTC Price BTC Price tart, ennek értéke cikkünk írásakor 355 millió dollár. Az ország Bitcoin-alapú kezdeményezései nemcsak a helyi, hanem a nemzetközi közösség figyelmét is felkeltették, és Salvador a kriptoipar egyik központjává vált. Ambiciózus „Bitcoin City” projektje például 1,6 milliárd dolláros beruházást kapott egy török cégtől. A Turisztikai Világszervezet, az UNWTO legfrissebb jelentése szerint 2019 óta 35%-kal nőtt a nemzetközi látogatások száma az országba.

Kapcsolódó: Bitcoin hitelből húz fel Hilton szállodát El Salvador

Mindeközben májusban az argentin kormány elkezdett együttműködni Salvadorral, hogy tanuljon a BTC bevezetésével és más kriptovaluta-tevékenységekkel kapcsolatos tapasztalataiból.