Bemutatta a Daedalus tárca új verzióját a Cardano

A Cardano közössége által régóta várt Chang hard fork előtt a hálózat mögött álló csapat nemrég bejelentett, hogy jelentős frissítést ad ki a Daedalus tárcához.

A hálózat fejlesztője, az Input Output Global az X-n jelentette be, hogy a 6.0.0 verzió már elérhetővé vált a mainnet, a pre-prod és az előnézet számára. A szóban forgó frissítés olyan funkciókat hoz, amelyek a Chang hard forkhoz és a Conway-korszakban való működéshez szükségesek.

Ezen új verzió a 9.1.0 node-ra, a Cardano wallet v2024-07-27-re és a Ledger és Trezor hardvertárca könyvtárakra frissül majd. Emellett javításra kerül az AppArmorral rendelkező Linux rendszereken az automatikus frissítési funkcióval kapcsolatos hiba is. Ez a javítás különösen fontos a Daedalus zökkenőmentes működésének biztosítására.

A frissítés minden Daedalus felhasználó számára szükséges, mivel a 6.0.0 verzió szükséges a közelgő Chang hard forkkal való továbblépéshez és a helyes működéshez. A jelenlegi felhasználók értesítést kapnak a frissítésről a tárca hírfolyamán keresztül. Azoknak, akik még nem töltötték le a tárcát, a csalások elkerülése érdekében mindenképp a hivatalos oldalról szükséges beszerezniük az új verziót.

A Cardano új tárcaverziójának megjelenése a Chang hard fork közeledtét vetíti előre, amelyet már izgatottan vár a hálózat közössége. Az ADA ökoszisztémához tartozó Intersect szervezet információi szerint a Stake Pool Operátorok 80%-a már elfogadta a 9.1.0-s node verziót, ezzel elérve a hard forkhoz szükséges határt. Emellett tizenkét kriptotőzsde már megerősítette, hogy felkészült a hard forkra, míg tizenkilenc még dolgozik az előkészületeken, mint például a Binance vagy a Crypto.com. Az első dApp is megerősítette a Chang hard forkkal való kompatibilitását.

A felhasználóknak számára fontos megjegyezni, hogy a Daedalus csak asztali számítógépekre használható tárca, így a mobilverziók mind átverések, amelyekkel a csalók próbálják meg megszerezni adatainkat.