A második legrégebbi olasz bank bitcoin kereskedési opciót fog kínálni

Egy folyamatosan növekvő, 2023 elején a 15. legnagyobb olasz banknak számító Banca Sella több mint 1,3 millió ügyfele számára készül megkönnyíteni a bitcoinnal való kereskedést. Ezzel pedig az egyik legrégebbi pénzügyi intézményként fogadhatja majd el ezt az eszközosztályt. A csoport gyökerei 1886-ra nyúlnak vissza, akkor alapította az első bankot Gaudenzio Sella. Most pedig azt jelentették be, hogy néhány nap múlva minden ügyfél számára elérhető lesz a bitcoinnal való kereskedés.

A Banca Sella is rálép a bitcoin-útra

A bank a Hype nevű mobil banki platformján keresztül biztosítja a bitcoin-kereskedelmet. A béta tesztelés kezdetben a Hype Plus (prémium) ügyfelek egy kiválasztott csoportja számára lesz csak elérhető. De ha sikeres lesz a tesztelés, akkor minden ügyfélre kiterjesztik majd a lehetőséget. A kereskedésnek platformot biztosító Hype 2021 óta létezik és a Banca Sella Holding és az Illimity Bank közös vállalkozása. Ez a partnerség a Hype-ot az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben használt pénzügyi digitális szolgáltatássá tette Olaszországban. A most bejelentett új szolgáltatás pedig lehetővé teszi az olasz BTC birtokosok számára, hogy közvetlenül a Hype platformján kereskedjenek a kriptovalutával, anélkül, hogy ehhez kriptotőzsdét kellene használniuk.

Alapvetően nem a legnagyobb bankról van szó Olaszországban, de a Banca Sella van annyira jelentős méretű, hogy a lépés nagyon pozitív üzenet ismét a Bitcoin elfogadottságát és terjedését illetően. Olaszországban már régóta kacérkodnak a mainstream pénzügyi világ szereplői a kriptókkal. Például az olasz állami tulajdonú Cassa Depositi e Prestiti SpA bank végrehajtott egy 27,2 millió dolláros digitális kötvénykibocsátást a trilliárd dolláros Intesa Sanpaolo befektetési bankkal közösen a Polygon hálózatán. De egy olasz áruházlánc is elfogadja már a bitcoint és stabilcoin kibocsátási tervek is felmerültek több banknál is korábban.