Kiborult a kriptoközösség Kamala Harris legújabb döntésén

Kamala Harris Gary Genslert nevezheti ki pénzügyminiszternek megválasztása esetén. A döntés még meg sem történt, de már az egész kriptoközösség forrong.

Kamala ellen fordult a kriptoközösség

A közelgő választások hevében a politikai és pénzügyi környezet hamarosan drámai módon közeledhet egymáshoz. A szenátus vezető munkatársai állítólag arra utaltak, hogy Kamala Harris alelnök, ha győz novemberben, Gary Genslert tervezi az Egyesült Államok pénzügyminiszterének jelölni.

Az Egyesült Államok pénzügyminiszterének pozíciója óriási hatalommal bír. A kriptovaluta szektorban érdekelt felek sem zárják ki Gary Gensler előléptetésének lehetőségét.

Gensler, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jelenlegi elnöke nagy port kavart eddig a kriptovalutákat érintő szabályozási kérdésekben.

A kritikusok helytelenítik döntéseit, mert azok az innováció elfojtására irányulnak. Különösen Tom Emmer képviselő adott hangot aggodalmainak.

„Gary Gensler eddig mindenhol csak pereket indított – és veszített is. Az ő ideje lejárt. Gary Genslernek tovább kell lépnie. Kormányzati pályafutásának véget kell érnie” – mondta Emmer a Washington Reporternek.

Több támogatója van az ötletnek a demokrata fronton

E kritikák ellenére Gensler jelentős támogatást élvez demokrata kollégáitól. A legfontosabb megerősítő szavazatokat Elissa Slotkin és Ruben Gallego képviselőtől várják, akik állítólag szeretnék fenntartani a kriptovaluta-ellenes hangulatot.

Sőt, a Demokrata Párton belüli már zajlik a választások előtti stratégiai váltásról a találgatás. A pletykák azt sugallják, hogy Gensler lemondhat a SEC elnöki pozíciójáról, hogy lehetővé tegye Joe Biden elnöknek, hogy már most kijelölhesse az utódját. Ez megőrizné a demokrata többséget a bizottságban a következő ciklusban is. Ezt a lépést a potenciális republikánus elnökséggel szembeni ellenstratégiának tekintik.

A kriptoközösség pánikba esett

Ennek ellenére a kriptoközösség most különösen nyugtalan lett a Gensler előléptetéséről szóló pletykák miatt.

„Ha igaz, ez gyakorlatilag véget vetne a kriptovaluta használatnak az Egyesült Államokban- Sőt, el kéne menekülni az országból” – mondta Ryan Adams, a Bankless alapítója.

Néhányan azonban szkeptikusak ezekkel a pletykákkal szemben. Caitlin Long, a Custodian Bank alapítója kiemelte több demokrata vezető biztosította róla, hogy ezek a pletykák alaptalanok. Mindazonáltal, mivel Harris tábora egyértelműen nem tagadta a jelölést, ez további teret enged a folyamatos találgatásoknak és aggodalomnak.

„Ez azt jelenti, – mivel Kamalától senkit nem mond semmit – hogy nem zárhatjuk ki teljesen Gensler jelölését” – fejtette ki Adams.

A választások közeledtével, amikor Harris és Donald Trump fej-fej mellett áll az olyan előrejelzési piacokon, mint a Polymarket, Gensler esetleges kinevezése jelentős vitapontot jelent. A Polymarket szerint Donald Trump választási győzelmének esélye jelenleg 49%, míg Kamala Harris 50%-os valószínűséggel lehet az Egyesült Államok következő elnöke.