Új blokkláncon indul el az USDT stabilcoin

Tether  bejelentette, hogy az USDT stabilcoin az Aptos blokkláncon is elérhető lesz a jövőben.

A legnagyobb stabilcoin mögött álló cég, a Tether bejelentette, hogy az USDT hamarosan elindul az Aptos blokkláncon. Ezáltal az USDT világszerte elérhetőbbé és hasznosabbá válik.

Tether elindítja az USDT stabilcoin érméjét az Aptos blokkláncon is

A Tether bejelentette, hogy az USDT piaci kapitalizációja szerint a legnagyobb stabilcoin bevezetésre kerül az Aptos blokkláncon.

Az új integráció révén a USD Tether (USDT) világszerte elérhetőbbé és hasznosabbá válik. Köszönhetően annak, hogy az integrációval ki lehet használni az Aptos fejlett blokklánc-technológiáját is.

És valóban, az Aptos Network arról híres, hogy soha nem látott sebességgel és méretezhetőséggel bonyolítja le tranzakciókat. Az ökoszisztéma jelentősen nőtt az utóbbi időben. A napi aktív felhasználók átlagos száma a januári 96 000-ről 170 000-re nőtt 2024 júliusában. 2024 májusában 157 millió rekordtranzakciót dolgoztak fel egyetlen nap alatt.

Az USDT átvitele az Aptos blokkláncra rendkívül alacsony gázdíjat is jelent, ami csak egy cent töredékébe kerül. Ez a gazdasági előny az USDT-t elérhetőbbé teheti a felhasználási esetek szélesebb köre számára. Így már a mikrotranzakcióktól a nagyszabású pénzügyi műveletekig is használhatóvá válik az USDT.

Miért pont az Aptos?

A Tether háza táján nagy lelkesedéssel fogadták az új integrációt. Erről a témáról Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója a következőket mondta:

„A Tether csapata izgatottan várja, hogy integrálódjon és együttműködjön az Aptos ökoszisztémával. Ez megerősíti elkötelezettségünket a digitális valuták hozzáférhetőbbé és működőbbé tétele iránt. Az Aptos innovatív technológiája szilárd platformot kínál a gyorsabb és kényelmesebb USD₮ tranzakciókhoz. Ez az együttműködés megerősíti azon folyamatos erőfeszítéseinket, hogy vezető szerepet töltsünk be az innovációban, és stabil és megbízható pénzügyi eszközökkel támogassuk a felhasználókat.”

Mo Shaikh, az Aptos Labs vezérigazgatója a következőkkel kommentálta az integrációt:

„A Tether USDT integrációja jelentős mérföldkövet jelent az Aptos számára, amely hozzájárult az integrációt elősegítő technikai szakértelem biztosításához. Ez az együttműködés hasznosítani fogja az Aptos azon képességét, hogy hatalmas tranzakciós mennyiségeket dolgozzon fel, és gyorsan növelje felhasználói bázisát. Az Aptos közösség tagjaként alig várom, hogy az Aptos hatalmas ökoszisztémájának építői egyesítsék erőiket a Tetherrel, és kihasználják a lehetőséget, hogy kitágítsák a blokklánc-technológia által elért határokat a felhasználók számára világszerte.”

Az APTOS és a legutóbbi együttműködések ára

Az Aptos (APTOS) jelenleg a 27. helyen áll a piaci kapitalizáció alapján. Az APTOS natív token ára 5-6 dollár között mozgott, ami az elmúlt hét napban -6%-os csökkenésen ment keresztül, de az egy hónnappal korábbi árfolyamhoz képest is -16%-on áll.  Csökkenő tendencia, amely azonban az összes fő kriptovalutát érintette az elmúlt időszakban.

Míg a befektetők reakciója az USDT-hírekre az Aptos blokkláncon látható lesz, az Aptos a közelmúltban más fontos partnerségeket kötött.

A múlt hónapban az Aptos partnerséget kötött a Nansennel, a láncon belüli elemzések szolgáltatójával. Ily módon Nansen elemzési adatai bekerülnek az Aptos ökoszisztémába. A cél az, hogy az Aptos felhasználókat a portfólió növekedésük elősegítéséhez szükséges elemzésekkel látják el.