Egy gyülekezet a blokklánc technológia segítségével vásárolná meg templomát

Egy Colorado állambeli keresztény csoport, a „Colorado House of Prayer” tokenizálta fő kápolnáját, hogy megvásárolhassák a 2,5 millió dolláros épületet. Blake Bush, a projekt vezető lelkésze, saját bevallása szerint egy magasabb hatalom késztetésére döntött úgy, hogy a blokklánc technológiát használja a gyülekezet küldetésének előmozdítására.

A templom tokenizálása

Bush gyülekezete és más kapcsolódó csoportok már hosszú ideje bérlik az „Old Stone Church” nevű, 11 457 négyzetméteres templom épületét, amely kőből épült külsejéről kapta nevét. Az épületet jelenlegi tulajdonosa, egy helyi üzletember 2022-ben vásárolta meg 2,2 millió dollárért. Bushék most 2,5 millió dollárért szeretnék megvásárolni.

Bush elmondása szerint a tokenizálás ötlete egy spirituális élmény során fogalmazódott meg benne. „Hallottam, ahogy az Úr azt mondja: ‘tokenizáld az épületet’” – mondta Bush a Forbes-nak. Később hozzátette, hogy évek óta imádkozott ezért, és Isten arra kérte, hogy „menj, és szerezd meg az én házamat.”

Blokklánc és ingatlan

Az isteni küldetés teljesítéséhez Bush és csoportja létrehozta a „Stone Coin” nevű digitális eszközt, amelyet az Old Stone Church megvásárlására szánt pénzösszeg összegyűjtésére használnak. A token egy, a Polymesh privát blockchainen futó ingatlantokenhez kapcsolódik, amelyet a REtokens hozott létre.

Mint minden tokenizációs projekt esetében, az eredmény itt is a pozitív tokenforgalomtól és az eszköz értékének növekedésétől függ. A projekt jelenleg befektetőket keres, miután már összegyűjtötték a szükséges összeg felét.

A jövőben a tokenek eladását a templom gyülekezetén kívüli személyek számára is megnyitják, ami potenciálisan veszélyeztetheti a digitális eszköz tulajdonjogát. Bush azonban nem aggódik emiatt. Amikor felvetették neki, hogy például sátánisták is felvásárolhatják a templom tokenjeit, Bush így válaszolt: „Örülnék neki, mutassuk be őket Jézusnak.”