Népszerűsége növelése érdekében energiaitallal lépett partnerségre a Worldcoin

A globális népszerűségre törekvő Worldcoin egy energiaitallal kötött partnersége révén szeretné növelni felhasználói bázisát.

A megállapodás értelmében a kevésbé ismert Flojo-val, „a világ első, neurológusok által megalkotott” energiaitallal szeretné népszerűsíteni szemgolyó-szkennelő gömbjeit. A Worldcoin partnersége értelmében minden felhasználó, aki a World ID azonosítójával regisztrál, 15 dolláros kedvezményt kap a barack vagy mangó ízű energiaitalból.

A Flojo úgy hivatkozik magáról, mint egy olyan italról, amely a „neurológusok által gondosan kiválasztott adaptogénekkel és nootropikumokkal javítja a gondolkodást”. Az adaptogének természetes anyagok, amelyek növelik a stresszel szembeni ellenállást, míg a nootropikumok a kognitív és mentális teljesítőképességet javítják.

Az energiaital korábban a kriptopiac egy másik szereplőjével, a Solanával is egyezségre lépett. A márka társalapítója, Christine Wong azzal magyarázza belépésüket, hogy a kriptósoknak még nincs egy italuk, amely képviselné őket, így ők szeretnék ezt a pozíciót betölteni. Az energiaital másik társalapítója, Paul Tan a kriptoközösség lelkes tagjának mondható. A DAOvergence kriptobefektetési alap alapítója jelenleg is különböző kriptocégekkel dolgozik együtt.

A vállalat nemrég számolt be arról, hogy személyazonosság-ellenőrzési rendszere a szomszédos Ausztriában is bevezetésre kerül. A szemgolyót szkennelő gömbök az osztrák fővárosban, Bécsben több helyen is elérhetők már, így az ország csatlakozik a szomszédos Németországhoz. A terjeszkedést azonban beárnyékolja, hogy 2023-ban Indiában, Dél-Koreában, Kenyában, Németországban és Brazíliában a hatóságok vizsgálatot indítottak a vállalat adatgyűjtési gyakorlatával kapcsolatban, Spanyolország pedig első országként májusban betiltotta a Worldcoin biometrikus adatgyűjtését. A dél-európai országot kicsit később Hongkong is követte.

A Worldoin gondjait tovább fokozza egy új kripto-alapú személyazonossági rendszer a piacon, a Humanity Protocol személyében. Ez az új vállalkozás azt igyekszik elérni, mint a Worldcoi, viszont szemgolyó helyett az emberek tenyerének szkennelésével.

A vállalat a szabályozóktól eredő nyomás enyhítése érdekében nagyobb átláthatóságot és biztonságot kezdett el nyújtani a felhasználók és hatóságok számára. Ilyen volt például négy nappal a spanyolországi tiltás után a Worldcoin nyílt forráskódúvá tette a szkenneléshez használt Orb szoftverét. A Worldcoin állítása szerint eddig 6,4 millió szemgolyót regisztrált, amely elmarad a 2023-ra tervezett 1 milliárdtól.