Trump fia hatalmas dobásra készül

A New York Postnak adott exkluzív interjújában Eric Trump, a Trump Organization ügyvezető alelnöke kiemelte a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket. Szó szerint „digitális ingatlannak” nevezte a kriptókat, amely méltányos és azonnali hozzáférést biztosít a pénzügyi szolgáltatásokhoz.

Eric Trump, Donald Trump fia a kriptovalutákban látja a jövőt

Eric Trump, aki nagy szerepet játszott a Trump Organization ingatlan- és golfpálya portfóliójának bővítésében, a kriptovalutákat és a decentralizált pénzügyeket (DeFi) olyan eszközöknek tekinti, amelyek forradalmasíthatják az Egyesült Államok gazdaságát.

Egy a NY Postnak adott interjúban Eric Trump kiemelte a pénzügyi kisajátítás kérdését, és kijelentette, hogy az ország több mint fele jelenleg bank nélkül él. Felvetette, hogy a kriptovaluták megoldást jelenthetnek azok számára, akik kimaradtak a hagyományos bankrendszerekből.

„Lényegében ennek az országnak a fele jelenleg nem tud bankolni. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb intézménynél a legtöbb hitelnél elutasítják őket. Ezzel a technológiával azonban képesek lehetnek szinte azonnal jóváhagyást vagy elutasítást kapni a hitelezőktől. Matematikai alapon, nem pedig a politika alapján. A pénz percek alatt, nem pedig hónapok alatt kerülhet a számlájukra.” – mondta Eric Trump.

A pénzügyi szektorban az elmúlt három évtizedben annyi bürokrácia volt tapasztalható, hogy Trump fia szerint most komoly változásokra van szükség ahhoz, hogy a gazdaság mozgásban maradjon. Eric Trump a jelenlegi pénzügyi rendszert manipulatívnak és diszkriminatívnak minősítette.

Utalt személyes tapasztalataira a pénzügyi diszkrimináció kapcsán, ami az új vállalkozása motivációját adja.

„A családom is részese volt a pénzügyi diszkriminációnak. Egyedülálló meglátásom van arról, hogy milyen könnyen lehet az embereket távol tartani bizonyos piacokról. Ez pedig minden folyamatot lelassít. Ez egyszerűen nem helyes.”

Bár a részletek továbbra is homályosak, Eric Trump megígérte, hogy többet árul el hamarosan, amint minden véglegessé válnak a dolgok. A hír felkeltette a találgatásokat a Trump Organization kriptopiacra gyakorolt ​​lehetséges hatásairól.