Együttműködésre lép a Ledger és a Revolut a hozzáférés javítása érdekében

A fintech forradalom alapvetően megváltoztatta a pénzügyi szolgáltatások hozzáférhetőségét és minőségét. A digitális innovációk révén a pénzügyi szektor versenyképesebbé, átláthatóbbá és felhasználóbarátabbá vált. Az átalakulás a hagyományos pénzügyi szereplőket is ösztönözte a fejlődésben, ugyanakkor a kriptovaluták és az olyan platformok, mint a Revolut – szerencsére – velünk maradtak.

Most e két cég lépett együttműködésre. A Revolut a Ledgerrel együttműködve integrálta alkalmazását a Ledger Live rendszerébe, lehetővé téve a kriptovaluták megvásárlását bizonyos európai országokban.

Együttműködés a Ledger és a Revolut között

A Revolut és a Ledger a fintech forradalom kulcsfontosságú szereplői. A digitális bankolás és a kriptovaluták magasszintű védelme alapvető szolgáltatássá vált a 2010-es évek közepétől, most pedig e két szereplő új integráció révén teszik elérhetőbbé a kriptovalutákat.

Az elmúlt években rendkívüli népszerűségnek örvendő kriptovaluták az Európai Gazdasági Térség legkedveltebb digitális pénzügyi szolgáltató révén vásárolhatnak zökkenőmentesen kriptovalutákat a Ledger Live szoftverén keresztül. Ez amellett, hogy növeli a hozzáférhetőséget, lehetővé teszi a portfólió alakulásának a nyomon követését is.

A sajtóközleményből kiderül, az integráció megkönnyíti a kriptovaluták megvásárlását az EGT-országokban. Az új felhasználóknak mindössze egy KYC-azonosítást kell elvégezniük a szolgáltatás igénybevételéhez. Azok a korábbi felhasználók, akik ezt már megtették, zavartalanul élvezhetik a szolgáltatást. A vásárlást Visa és Mastercard típusú kártyával lehet elvégezni.

A sajtóközleményben a Revolut kriptovalutákért felelős vezérigazgatója, Emil Urmanshin, kitért arra is, hogy a következőkben a Web3 használatát szeretnék népszerűsíteni.

Megduplázza kriptokitettségét a Revolut

A 2015-ben indult digitális bank fő célja, hogy modern és egyszerű megoldásokat kínáljon a mindennapi pénzügyi tevékenységekhez. A fizetések, átutalások, valutaváltások és befektetések leegyszerűsítése alacsony költségen, magas szintű biztonság fenntartása mellett történik. A platform által kínált szolgáltatások kiterjednek a megtakarítások, az utasbiztosítások és egyéb juttatásokra is, mint például az exkluzív előfizetések, reptéri lounge-hozzáférések vagy pénzvisszafizetés.

A Revolut a részvények mellett a kriptovaluták vásárlását is lehetővé teszi, bár a kínálat nem olyan bőséges, mint egy kripotvaluta-tőzsdén. A platformon belül jelenleg 186 kriptovaluta kereskedése elérhető, a díjak mértéke azonban elérheti az 1,5%-ot is.

A fintech vállalat 2021 óta gondolkodik egy saját kriptovaluta-tőzsde elindításán, ami a Revolut X névre hallgatna. A hagyományos tőzsdékkel ellentétben ez első sorban professzionális kereskedők számára lenne elérhető, a díjak mértéke pedig 0 – 0,09% között alakulna. A tőzsde egyelőre csak az Egyesült Királyságban érhető el.

A Ledgerrel való együttműködés a tőzsdei kereskedés előszobájának tekinthető. Mivel a londoni székhelyű neobank már világszerte 30 milliónál is több ügyféllel rendelkezik, jó eséllyel magas szintű aktivitást tapasztalna egy Revolut-kriptotőzsde. A Revolutot, mint vállalatot egyébként 2024 áprilisában 25,7 milliárd dollárra értékelték.