A Binance még több ellopott felhasználói pénzt tudott visszaszerezni

A Binance egy friss közleményben bejelentette, hogy eddig az évben biztonsági csapata sikeresen visszaszerzett vagy befagyasztott különféle kriptós átverések során ellopott több mint 73 millió dollárnyi felhasználói vagyont. Ez a pénzösszeg egy 2024. július 31-ei állapotot tükröz és számos csaláshoz és lopáshoz kapcsolódik, amelyek a kriptopiacon történtek. A visszaszerzett pénzeszközök mintegy 80%-a külsős hackertámadásokból, lopásokból és sebezhetőségek kihasználásából származott. A fennmaradó 20% kriptós átverésekhez kapcsolódott.

A Binance által visszaszerzett összeg növekedése nem a csalások számának csökkenését jelenti

Az idei 73 millió dolláros visszaszerzési összeg már most meghaladja azt az 55 millió dollárt, amelyet a Binance biztonsági csapatának sikerült visszaszereznie az egész 2023-as év során. Immy Su, a Binance biztonsági vezetője hangsúlyozta is az ellopott pénzeszközök visszaszerzésében elért sikerük jelentőségét. Kiemelte, hogy ez az eredmény aláhúzza a cég kötelezettségét nem csak a felhasználóik védelme, de az egész kriptós ökoszisztéma általános biztonságának javítása iránt is. Su kiemelte a piaci növekedéssel és volatilitással járó kihívásokat is. Megjegyezte, hogy a megnövekedett piaci aktivitás időszakai gyakran vonzzák az új befektetőket, akik kiszolgáltatottabbak a csalásoknak és a támadásoknak. És hát érthető módon a megemelkedett árak nagyobb pénzügyi veszteségekhez is vezethetnek.

Az tény, hogy a cég jelentős előrelépést mutatott el az ellopott pénzeszközök visszaszerzésének terén. De ez jelentheti azt is egyébként, hogy a csalások és támadások száma is növekedett. Mert összességében a teljes kriptoszektor folyamatosan komoly biztonsági kihívásokkal néz szembe. A cég közleményéből az is kiderült, hogy a helyzet javítását leginkább úgy tudták elérni, hogy még több külsős partnerrel léptek partnerségre. Ha már Binance, a Politico augusztus 2-i jelentése szerint David Plouffe, a Binance és az Alchemy Pay korábbi tanácsadója állítólag csatlakozott Kamala Harris alelnök 2024-es elnökválasztási kampányához. Bár a Demokrata Nemzeti Bizottság bejelentette, hogy Harris elegendő delegáltat szerzett ahhoz, hogy a párt hivatalos jelöltje legyen, Plouffe szerepe nem világos. Plouffe azután lépett a kriptós karrier útjára, hogy 2013-ban elhagyta a Fehér Házat. A Fehér Házban Barack Obama elnök kampánymenedzsereként és főtanácsadójaként dolgozott. 2022-ben csatlakozott a Binance globális tanácsadó testületéhez.