Hány kriptovaluta milliomos létezik? Szerinted Te is lehetsz még kriptomilliomos?

A kriptovaluta világ másfél évtizedes története során több multimilliomost hozott már létre. A bitcoin BTC Price BTC Price korai befektetői minimális befektetéssel hatalmas megtérülést értek el.

Hány kriptovaluta milliomos van a világon?

Gyakran hallunk történeteket arról, hogy kisbefektetők generációs vagyont szereznek az új eszközosztály segítségével. De mennyire gyakori ez? Hány kriptovaluta milliomos és milliárdos létezik ma?

A Bitbuy jelentése szerint 2024 áprilisában 88 200 egyéni kriptovaluta milliomos létezett. Ebből 40 500-an, vagyis a milliomosok közel a fele kizárólag bitcoinba történő befektetés révén gazdagodott meg.

A jelentés kiemeli, hogy bár rengeteg kriptomilliomos van, csak hat személynek van legalább 1 milliárd dollár értékű BTC-t felhalmozni.

A bitcoin teljesítménye

A bitcoin BTC Price BTC Price , a legelső kriptovaluta az elmúlt másfél évtized egyik legjobban teljesítő eszköze. A BTC szinte nulláról indult, amikor azt még bányászni kellett azért, hogy egyáltalán birtokolhassák az érmét.

Az eszköz azóta több számjegyű százalékpontot emelkedett, és minden idők csúcsát 73 737 dollárnál érte el az év elején. A BTC az elmúlt tíz évben még a legtöbb jelentős technológiai részvényt is megverte a hozamok tekintetében.

Még mindig lehetsz kriptovaluta milliomos?

A rövid válasz: igen, még mindig lehetsz Te is kriptovaluta milliomos. A trükk az, hogy megtaláljuk a megfelelő projektet, amely hozza a szükséges eredményeket. A bitcoin már nagyon magas árat ért el, és egy millió dolláros profit eléréséhez komoly összeget kell befektetni.

Itt jöhetnek a képbe az alternatív kriptovaluták.

Más alternatív kriptovaluták, mint például a Shiba Inu (SHIB), vagy a Solana SOL Price SOL Price sokkal rövidebb idő alatt hoztak létre multimilliomosokat. A korai befektetők több millió dollár nyereséget értek el az első években.

Persze mindez jelentős kockázattal jár ezért alapos megfontolás szükséges egy altcoin befektetés előtt. Ugyanúgy, mint minden kockázatos befektetés során mérlegelni kell az egyéni tényezőket is a piaci faktorok mellett.

Bár vonzónak tűnhet egy új kriptoprojektbe való befektetés, a volatilitás és a csalások továbbra is jelentős problémát okoznak az ágazaton belül. Ezért fontos minden esetben körültekintően utánajárni minden projektnek, még a befektetés előtt.