Európa 4. legnagyobb befektetéskezelője 500 millió dollárnyi spot Bitcoin ETF-et birtokol

A Capula Management, Európa negyedik legnagyobb befektetéskezelője, a napokban megjelent SEC jelentés szerint közel 500 millió dollárnyi spot Bitcoin ETF-et birtokol.

A vállalat arról számolt be, hogy 211 millió dollárral rendelkezik a Fidelity spot Bitcoin ETF-jében (FBTC) és 253 millió dollárral a BlackRock spot Bitcoin ETF-jében (IBIT), összesen 464 millió dollár összegben. A Capula jelentős Bitcoin ETF befektetése a Bitcoin egyre növekvő elfogadottságát tükrözi a hagyományos pénzintézetek körében.

Ez a beruházás illeszkedik a szélesebb körű intézményi elfogadás tendenciájához, mivel egyre több cég igyekszik kihasználni a BTC potenciális előnyeit. Ha a SEC jóváhagyná a spot Bitcoin ETF-eket, az nagyban megkönnyítette az intézmények számára a Bitcoinba való befektetést. Ezáltal egy könnyebben hozzáférhető és szabályozottabb eszközt biztosítana a piac számára.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin árfolyama a közelmúltban 67 500 dollárról 49 000 dollárra zuhant, a nagy intézmények továbbra is bizalmat mutatnak a kriptók zászlóshajója iránt. Az Arkham blokklánc elemző platform adatai azt mutatják, hogy az olyan befolyásos piaci szereplők, mint a BlackRock, a Fidelity, a Grayscale és a MicroStrategy ebben a viszontagságos időszakban sem adják el BTC állományukat, sőt, valószínűleg még többet fognak vásárolni belőle.

A nemrégiben közzétett összefoglalónkban bővebben is kitértünk a Bitcoin ETF-ek előnyeire és hátrányai, górcső alá véve a legfontosabb szempontokat. Mindezek alapján a befektetők átfogó képet kaphatnak a szóban forgó tőzsdén kereskedett alapról.