Egy japán cég ingyenes részvény opciós jogot oszt szét, hogy Bitcoinba fektethessen

A japán Metaplanet cég 58,76 millió dollárt fektet be Bitcoinba. A cég 8,5 milliárd jent különített el a Bitcoin befektetés számára, növelve ezzel kriptobefektetéseit a japán piac turbulenciájának közepette.

A Metaplanet japán cég Bitcoin befektetésre gyűjt pénzt

A Metaplanet Inc. a társaság igazgatótanácsi ülésén jelentette be, hogy 11. sorozatú részvényszerzési jogait ingyenesen kiosztja valamennyi törzsrészvényes között. Ahelyett, hogy a cég közvetlenül részvényeket adna a részvényeseknek, szabad jogot biztosít a jelenlegi részvényeseknek új részvények vásárlására adott árfolyamon. A részvényesek ezután dönthetnek úgy, hogy ezeket az új részvényeket egy későbbi időpontban megvásárolják.

Ebből várhatóan hozzávetőleg 10 milliárd jent gyűjtenek össze körülbelül 69,13 millió dollár értékben. A forrás egy részéből 8,5 milliárd jent szánnak 58,76 millió dollár értékben Bitcoin befektetésre.

Szeptember 5-től minden törzsrészvényes megkapja a részvényszerzési jogokat, az allokáció pedig szeptember 6-tól hatályos.

58,76 millió dolláros Bitcoin befektetés

A cég azon döntése, hogy a források nagy részét Bitcoinba fekteti, az eszköz hosszú távú felértékelődésére irányuló spekulációt jelenti. Egyben szeretnének a helyi valuta leértékelődése elleni fedezeti stratégiát képezni.

A japán részvénypiac a közelmúltban a legrosszabb egynapos esését tapasztalta 1987 óta, amikor a Bank of Japan július 31-én megemelte a rövid lejáratú államkötvények kamatát.

A 0%-ról 0,25%-ra való elmozdulás egy olyan eseményláncot indított el, amely a kockázatos eszközök, köztük a kriptovaluták hatalmas eladási hullámát eredményezte. A Bitcoin 18%-ot, az Ether 26%-os árzuhanást tapasztalt.

Metaplanet, a kriptobefektető

Július 8-án a japán tőzsdén nyilvánosan jegyzett befektetési és tanácsadó cég 2,5 millió dollárnyi BTC-t vásárolt 400 millió jenből. Ekkor összesen 42,5 Bitcoint szereztek.

A vásárlás után a Metaplanet birtokában már összesen 203,7 BTC van, amit átlagosan nagyjából 10 millió jenért szerzett, azaz kb 62 000 dollárt fizetett BTC-nként.

A cég áprilisban jelentette be belépését a Bitcoin piacra, a kriptovalutát tartalék eszközként használja a vállalat.

Július 25-én a nashville-i Bitcoin konferencián a Metaplanet és a Semler Scientific vezetői csodálatukat fejezték ki a MicroStrategy Bitcoin befektetései iránt.

Simon Gerovich, a Metaplanet vezérigazgatója elmondta, hogy cége már kezdte mutatni a zombicégekkel kapcsolatos jellemzőket, mielőtt stratégiailag a Bitcoinra váltott volna. Gerovich elmondta, hogy a cég végül rájött, hogy a Bitcoin a monetáris eszköztár csúcsa, és ezért nagyszerű elem lesz a japán befektetési társaság eszközei között.