A spekulánsok 850 millió dollárt buktak a Bitcoin esésével

A Bitcoin hosszú távú birtokosai csak mintegy 600.000 dollárnyi BTC-t adtak el a 49.500 dollárig tartó meredek zuhanás során, derül ki a legfrissebb adatokból. A CryptoQuant onchain analitikai platform egyik legutóbbi Quicktake blogbejegyzésében megdöbbentő kontrasztot tárt fel a Bitcoin hodler és spekulánsok között.

Az augusztus 5-én 50 000 dollár alatt is járó Bitcoin egy tömeges pénzügyi pánik része volt, amikor az ázsiai tőzsdék hónapok óta tartó nyereséget bontottak le nagyon gyorsan. A legfrissebb adatok most azt mutatják, hogy a BTC eladások ennek következtében jöttek. Ennek az lett az eredménye, hogy a BTC/USD egyetlen hét alatt hozott össze 20 000 dolláros veszteséget.

A CryptoQuant munkatársa, Cauê Oliveira azonban a tranzakciókban részt vevő érmék korát elemezve megmutatta, hogy túlnyomórészt a “legfiatalabb” érméket adták el nagy veszteséggel.

Ha megnézzük az elköltött kibocsátást korosztályok szerint, egyértelmű, hogy a legnagyobb mennyiségű on-chain mozgás az 1 hétnél fiatalabb érmékből származott.” – összegezte.

Mennyit vesztettek a spekulánsok?

Az érme “kora” arra az időre utal, amelyet egy adott BTC egység nyugalmi állapotban töltött, mielőtt a következő tranzakcióban felhasználták volna. Hagyományosan a legfeljebb 155 napos korú érmék a rövid távú tulajdonosokhoz (STH-k) vagy spekulánsokhoz kapcsolódnak. Azokhoz, akiknek nincs múltjuk a “hodlingban” és a profitszerzésre összpontosítanak.

“Összességében csak az 1 napos és az 1 naptól 1 hétig terjedő korosztályokban egyetlen óra alatt több mint 5,2 milliárd USD-t mozgattak meg.” – folytatta Oliveira.

Hasonlítsuk ezt össze a már hosszabb ideje álló érmék viselkedésével. Ezek valószínűleg a hosszú távú tulajdonosok (LTH-k) tulajdonában vannak, és a befektetői gondolkodásmód kontrasztja azonnal látható.

Bitcoin spekulánsok

“Ha mélyebben belemerülünk a költési mintázatba, akkor körülbelül 850 millió USD veszteség realizálódott ebben a lefelé irányuló mozgásban.” – jegyezte meg Oliveira. “Az LTH-knak azonban csak 600 ezer dollárnyi veszteséget kellett elkönyvelniük. A többit a rövid távú befektetők realizálták. A legnagyobb volumen a legfeljebb 3 hónapos befektetőknél koncentrálódik. Ez azt jelzi, hogy az áresés nyomást gyakorolt az újonnan érkezőkre, hogy kapituláljanak.”

Bitcoin spekulánsok

A BTC árfolyama a káosz “második hulláma” előtt áll

Bár a BTC/USD árfolyam a tegnapi nap óta több mint 10%-ot ugrott meg a hathónapos mélypontokhoz képest, a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítik, hogy nem mindenki hiszi, hogy túl vagyunk a legrosszabbon.

A kereskedők még mindig a 40 000 dolláros tartományban tartják szem előtt a BTC árcéljait.

Közben Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde korábbi vezérigazgatója augusztus 6-án az X-en követőinek küldött figyelmeztetésében azt mondta, hogy a piacokat átfogó megkönnyebbült fellendülés nem lesz tartós.

“Ez volt az első hullám. Most várjuk, hogy a TradFi túl tőkeáttételes bábujai felszínre kerüljenek.” – írta, utalva a japán jen carry trade áldozataira, amelyekről úgy gondolta, hogy a heti Nikkei összeomlásból származó kiesés nagy részét képezik.

“Aztán kezdődik a 2. hullám. Ha lesz mentőakció, akkor a piacnak még több fájdalmat kell elviselnie péntekig. Élvezd most kicsit a pihenést, mert a háború folytatódik.”