Hatalmas támogatói bázisa van az amerikai Bitcoin-tartalék törvényjavaslatnak

Cynthia Lummis szenátor július 31-én terjesztette be a törvényjavaslatot, amely az amerikai kormányt utasítaná egy Bitcoin-tartalékalap létrehozására.

48 óra alatt több mint 2200 levelet küldtek az Egyesült Államok szenátorainak. Ezekben arra ösztönzik őket, hogy szponzorálják és támogassák Cynthia Lummis szenátor újonnan javasolt stratégiai Bitcoin-tartalékról szóló törvényjavaslatát.

Lummis az X-en közzétett bejegyzésében köszönetet mondott a stratégiai Bitcoin-tartalékról szóló törvényjavaslat támogatásáért.

Bitcoin tartalék

Dennis Porter, a Satoshi Action Fund alapítója egy augusztus 3-i X-bejegyzésében azt írta, hogy a demokrata párti szenátorok 1333 levelet kaptak. A republikánus szenátorok 850-et, a függetlenek pedig 41-et. Ez a kétpárti támogatás azt mutatja, hogy a Bitcoin és annak potenciális stratégiai értéke iránti érdeklődés átlépi a politikai és ideológiai határokat.

Lummis, a kriptoszektor egyik kiemelkedő szószólója július 31-én terjesztette be a Bitcoin stratégiai tartalékáról szóló törvényjavaslatot. A törvényjavaslat célja egy nemzeti Bitcoin-tartalék létrehozása és az USA vezető szerepének megteremtése a világ első kriptopénzének elfogadásában és biztonságos kezelésében.

A javasolt jogszabály utasítaná az amerikai kormányt, hogy hozzon létre egy decentralizált, biztonságos Bitcoin-trezorok hálózatát. Ezt az amerikai pénzügyminisztérium kezelné, szigorú kiber- és fizikai biztonsági intézkedésekkel biztosítva azt.

Kétpárti támogatás

Lummis javaslata ambiciózus célokat fogalmazott meg, például 1 millió Bitcoin felhalmozását, ami a teljes Bitcoin-kínálat mintegy 5%-át jelenti. A törvényjavaslat azt körvonalazta, hogy az amerikai államkincstár meglévő pénzeszközeit használják fel a Bitcoin megvásárlására, hasonlóan az államkincstár aranyallokációjához.

Ennek a stratégiai lépésnek a célja, hogy az ország pénzügyi tartalékait egy decentralizált eszközzel erősítse, alternatívát nyújtva a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben.

A stratégiai Bitcoin-tartalék létrehozása jelentős hatással lehet mind az Egyesült Államokra, mind a globális kriptopiacra. Ugyanis az Egyesült Államok ezzel gyakorlatilag azt jelzi, hogy elismeri a Bitcoin értékét.

Ez a lépés más nemzeteket is hasonló lépések megfontolására ösztönözhet, ami világszerte hatalmas keresletet teremthet a Bitcoin iránt.

Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt és Donald Trump republikánus jelölt is hasonló ígéretet tett arra, hogy elnökké választása esetén létrehoz egy amerikai Bitcoin-tartalékot.