Megmondjuk, mennyit keres Cristiano Ronaldo másodpercenként

Cristiano Ronaldo neve minden futballrajongó számára ismerős. Az egyik valaha volt legnagyobb játékos, aki ma a világ legjobban fizetett sportolójának számít. De vajon mennyi pénzt keres Ronaldo másodpercenként?

Ronaldo nettó vagyona

Először is nézzük meg, mennyire lehet gazdag a legjobban fizetett sportoló: a Forbes adatai szerint Cristiano Ronaldo 260 millió dollárt keresett 2023 májusa és 2024 májusa között, melynek nagy része a szaúdi Al Nassr futballklubbal kötött szerződéséből származik.

Azonban különböző források különböző adatokat közölnek Ronaldo nettó vagyonáról. A The Sporting News szerint ez az összeg 500 millió dollár, míg a Celebrity Net Worth 600 millió dollárra becsüli a teljes vagyonát.

Honnan származik Ronaldo hatalmas vagyona?

2022 végén Ronaldo aláírt egy 200 millió euró értékű szerződést az Al Nassr csapatával, amely 2025-ben fog lejárni. A szerződés garantálta neki az évi 75 millió dollárt a pályán nyújtott teljesítményéért, a többit pedig különféle kereskedelmi megállapodások révén. A transzfer a sportoló második manchesteri időszaka után történt, amely nem végződött valami jól: Ronaldo úgy érezte, hogy a klub „elárulta” őt.

A sporttörténelem harmadik legnagyobb megállapodása azt mutatja, hogy Ronaldo bevételeinek nagy része futballkarrierjéből származik. Azonban marketing és márkaépítési érzéke is megmutatkozott az elmúlt időszakban, melyre számos sikeres üzleti vállalkozása az ékes példa.

Ronaldo futballkarrierje

Ronaldo futballkarrierjét a Sporting CP-nél kezdte, majd a Manchester Unitednél emelkedett nemzetközi hírnévre. Alex Ferguson 2003-ban szerződtette, ennek köszönhetően Ronaldo nemzetközi ismertségét és első Aranylabdáját egyaránt az angol ligában érte el.

2009-ben a Real Madridhoz igazolt egy akkor rekordot jelentő 94 millió eurós szerzpdéssel. Kilenc évet töltött a spanyol klubban, ahol minden idők legeredményesebb gólszerzője lett, valamint négy Bajnokok Ligája címet és további négy Aranylabdát nyert.

2018-ban a Juventushoz csatlakozott 100 millió euróért, ami rekord volt az olasz klub számára. 2021-ben ugyan visszatért a Manchesterbe, azonban egy év után szerződést bontott és most az Al Nassr csapatánál játszik.

Emellett Ronaldo a portugál válogatottal is mély hatást gyakorolt a nemzetközi futballra, három UEFA Év Játékosa díjat is nyert országa színeiben.

Ronaldo üzleti vállalkozásai

A Manchester Unitednél elért nemzetközi sikere óta Ronaldo hatalmas népszerűségét kihasználva jövedelmező szponzori szerződéseket kötött. Legnagyobb üzletét a Nike-kal kötötte: az életre szóló szerződés 1 milliárd dollárba került a vállalatnak. Emellett saját butikját, a CR7-et is sikeresen működteti.

A Forbes többször is a világ legjobban fizetett futballistájának nevezte Ronaldót, és 2024-ben is az maradt.

Mennyi pénzt keres Ronaldo másodpercenként?

A Forbes által jelentett 2024-es bevétele alapján Cristiano Ronaldo körülbelül 8,24 dollárt keres másodpercenként. Ez percenként 494,67 dollárnak, óránként 29 680,36 dollárnak, naponta 712 328,77 dollárnak, hetente pedig 4 986 301,37 dollárnak felel meg.

Cristiano Ronaldo, a világ legjobban fizetett sportolója tehát másodpercenként többet keres, mint a legtöbb ember óránként. Bár nem ő a leggazdagabb sportoló a világon, így is lenyűgöző vagyont szerzett, és még mindig bőven van ideje a visszavonulásig, hogy üzleti birodalmát tovább bővítse.