EURC: Debütált a Circle euróhoz kötött stabilérméje

A Circle, az egyik vezető technológiai vállalat a kriptovilágban, hivatalosan is elindította az euró fedezetű stabilcoinját, az EURC-t a Base mainnet-en. A Base egy kiemelkedő Ethereum Layer 2 hálózat és ez az integráció jelentősen növeli az euróban denominált tranzakciók likviditását és hozzáférhetőségét a DeFi ökoszisztémán belül.

Jesse Pollak, a Base megalkotója kihangsúlyozta, hogy az EURC megjelenése jelentős lépés a hagyományos pénzügyi rendszer modernizációjában. Az euró blokkláncra történő bevezetésével a Circle célja egy új globális on-chain gazdaság előmozdítása. Ez a fejlesztés a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával a vállalkozások, a fogyasztók és az alulbankosodott országok számára is előnyös lehet.

Mind az EURC, mind pedig az USDC (a Circle által kibocsátott másik stabilcoin) megfelel az Európai Unió MiCA (Markets in Crypto Assets) rendeletének, így megbízható választás lehet az EU szabályozási keretein belül működő vállalkozások számára.

A kriptoszektor kulcsfontosságú szereplői, köztük az Aerodrome, a Coinbase, a Coinbase Wallet és az Uniswap Labs már kifejezték támogatásukat az EURC felé a Base-en. A jóváhagyásuk erős alapot biztosít az EURC elfogadásához és használatához a DeFi berkein belül.

Vajon az EURC a USDC-t is maga mögé utasítja majd?

A szóban forgó stabilérmének hála a globális kereskedelem zökkenőmentesebbé válhat, illetve a határokon átnyúló ügyletek kivitelezése és a tőkéhez való hozzáférés is nagyban leegyszerűsödhet – mindezt az euró stabilitásának megőrzése mellett.

Az EURC-hez hasonló digitális eszközök megkönnyíthetik a határokon átnyúló tranzakciókat, világszerte lehetővé téve a magánszemélyek és a vállalkozások számára a nemzetközi üzletkötések gördülékeny lebonyolítását.

Az USDC sikere pozitív precedensként szolgál az EURC adaptációja és növekedése szempontjából. A már meglévő kiterjedt infrastruktúra pedig tovább szilárdítja az EURC pozícióját a kriptók piacán.

A Circle elkötelezettsége a digitális pénzügyi ökoszisztéma fejlesztése iránt az EURC Base-be való integrációján keresztül is megmutatkozik. Ezáltal növekszik a likviditás és a hozzáférhetőség a felhasználók számára, elősegítve az innovációt és az inkluzivitást a globális pénzügyi rendszerben.

A hagyományos pénzügyek és a DeFi összekapcsolásával az EURC meghatározó szerepet tölthet be a digitális pénzügyek jövőjében. Az EURC és a Base mainnet párosa új lehetőségeket tár a vállalkozások és a fogyasztók elé.