A Crypto.com rendelkezik a legnagyobb kereskedési volumennel az USD-támogatott tőzsdék között

Júliusban a Crypto.com rendelkezett a legmagasabb spot kereskedési részesedéssel az USD-támogatott tőzsdék között.

A The Block Data Dashboard szerint a Crypto.com a spot kriptokereskedési forgalom 38,5%-os piaci részesedésével több mint két év óta először került az első helyre.

Tovább növekszik a kereskedési volumen

A Crypto.com több mint két év után újra az első helyen van a kereskedési volumenben, 38,5%-ot birtokolva. A második helyen a Coinbase áll 35,8%-kal, a harmadikon pedig a Kraken, 11,6%-kal. Az eredményről a tőzsde büszkén számolt be egy X bejegyzésben.

A Crypto.com Exchange ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt 18 hónapban folyamatosan nőtt a piaci részesedésük. Ezt elsősorban az új ügyfelek megszerzésének tudta be, beleértve a nagy intézményeket és fejlett kiskereskedőket.

A centralizált tőzsde utoljára 2022 áprilisában vezette az USD-támogatott tőzsdék között a kriptokereskedelmi volument. Abban a hónapban alig előzte meg a Coinbase-t a piaci részesedés 27%-ával. A mostani növekedéshez a spot Bitcoin és Ether ETF-ek bevezetése is hozzájárult.

Ebben a ciklusban erős érdeklődést és szilárd beáramlást figyeltünk meg a hagyományosabb intézmények részéről, különösen a Bitcoin és az Ether ETF-ek amerikai jóváhagyását követően

– mondta Giuseppe Giuliani ügyvezető igazgató a The Blocknak.

Erős marketingnek köszönhető a siker?

A 2016-ban alapított vállalat idén májusban elérte a 100 milliós globális ügyfélbázist. Ez főként annak köszönhető, hogy az elmúlt néhány évben jelentősen fokozták a marketingtevékenységet. Hírességekkel, különböző helyszínekkel és eseményekkel kötöttek együttműködéseket.

A Crypto.com lett a Las Vegas-i Sphere első kriptohirdetője (videót lásd lejjebb), valamint 700 millió dollárért megvásárolták annak a Los Angeles-i stadionnak a nevét, ami az NBA- és NHL-rájátszásoknak és a Los Angeles Lakers hazai mérkőzéseinek ad otthont.

A legújabb nagy durranás a 2021 októberi Matt Damon reklám után idén áprilisban érkezett, mikor egy reklámvideóban Eminem hangja népszerűsítette a tőzsdét. A részletekről keveset tudni, de az elmúlt évek botrányai után bátor lépés egy ilyen reklám bevállalása. Mivel ahogy arról mi is beszámoltunk, sok sztár utólag bánja a kriptós reklámjait.