Fizess kriptóval: két biztosító már kriptós fizetéseket is elfogad

Az Evertas és a Nayms – a biztosítási piac két úttörő szereplője – lehetővé teszik, hogy a biztosítási díjakat kriptovalutával fizessük az Ethereum blokklánc használatával.

Az Evertas – egy kriptovaluta-biztosító – partnerségre lépett a Nayms nevű okosszerződés-alapú biztosítási platformmal, hogy blokklánc-alapú biztosítási kötvényeket kínáljanak. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók USDC-ben vagy más kriptovalutákban fizessenek, és a biztosítási kötvényeket teljes mértékben on-chain módon köthessék meg.

Innovatív biztosítási megoldás

A Lloyd’s of London, amely több mint háromszáz éve működik biztosítási piactérként, most digitális eszközvédelmi kötvényeket kínál az Ethereum nyilvános blokkláncán. A megoldás mögött az Evertas és a Nayms áll, amelyek a kriptovaluta alapú biztosítási piacot forradalmasítják.

Nem is olyan régen még nehéz volt bármiféle kriptovaluta biztosítást találni. Azonban a Lloyd’s of London szindikátusa által támogatott kriptovaluta alapú on-chain biztosítás megmutatja, milyen messzire jutott az iparág az elmúlt években.

„Amit lehetővé teszünk, az az, hogy az emberek a nyilvános blokklánc infrastruktúrát használva zökkenőmentesen kapcsolatba léphetnek a szigorúan szabályozott, hagyományos, fiat alapú intézményekkel” – mondta J. Gdanski, az Evertas vezérigazgatója egy interjúban.

„Legyen szó USDC-ben vagy más kriptovalutában történő fizetésről, vagy teljes mértékben on-chain módon megkötött kötvényekről, ahol a blokklánc koordinálja a brókert, a biztosítottat és a biztosítókat, ezt mi alapvető infrastruktúrának tekintjük.”

A kriptopénz alapú biztosítás jövője

A Nayms egy digitális piactér, amely lehetőséget biztosít arra, hogy brókerek és biztosítók kriptovaluta-befektetéseken keresztül kapcsolódjanak egymáshoz. A platform a Lloyd’s „Names” koncepcióján alapul, amely a biztosítási piacon azokat az egyéneket és vállalatokat jelöli, akik felelősséget vállalnak a biztosítási kockázatokért.

Az Evertas biztosítást nyújt letétkezelőknek, kriptotőzsdéknek és a bitcoinbányászati iparnak. Tavaly az Evertas felvásárolta a bányászati fedezetekre specializálódott Bitsure-t, és megkezdte az akár 200 millió dolláros biztosítási fedezetek kínálatát a kriptobányászati iparág számára.

„A kripto natív szakértelem, amelyet a kockázatvállalási folyamatba viszünk, alapos megértést biztosít számunkra az általunk vállalt kockázatokról,” – mondta Nick Selby, a cég európai aláírási vezetője egy interjúban.

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy pontosan meghatározzuk, mit fedezünk és mit nem, és gyorsabban kifizetjük a biztosítási igényeket, mint bárki más.”

A kriptopiac jövője és jelentősége

Ez a fejlődés nemcsak az átláthatóságot és a hatékonyságot növeli, hanem új távlatokat nyit a biztosítási ágazatban is. Az Evertas és a Nayms együttműködése új korszakot indít a kriptovaluták és a biztosítási piac összefonódásában, lehetővé téve a digitális eszközök szélesebb körű védelmét és a kriptopiac integrálását a hagyományos pénzügyi világba.